Sprintløb for klassiske biler

Sprintløb for klassiske biler
Første start vil være kl. 10 og arrangementet forventes afsluttet ca. kl. 16 hvor der er præmieoverrækkelse. Foto: Peterej Photo

RYEGAARD: Ryegaard og Trudsholm Godser vil lørdag 25. maj lægge faciliteter til et såkaldt hillclimb for klassiske sports- og racerbiler. Det sker i tæt samarbejde med den lokale motorklub ASK Hedeland. Løbet tæller til årets åbne mesterskab i Historisk Motorsport, der er en sektion under Dansk Automobil Sports Union. Op mod 50 fine, interessante og hurtige biler fra hele landet forventes at stille til start.

Centrum for begivenhederne er Ryegaard Gods der ligger på Munkholmvej 380 v. Kirke Såby. Ryttergården for løbsdeltagerne er på godsets gårdsplads hvortil der er fri entré. Første start vil være kl. 10 og arrangementet forventes afsluttet ca. kl. 16 hvor der er præmieoverrækkelse.

Helt tæt på

Vil man helt tæt på bilerne i fuld fart, skal man køre ind ved Elverdamsvej 134. Her bliver der afkrævet en mindre indkørselsafgift for bil inklusive alle passagerer, men så kan man også køre helt frem til hastighedsprøven og både dufte og høre hvad motorløb, med biler fra dengang ”bedste var ung”, er for noget.

Mad og drikke til

Ved Ryegaard vil der hele dagen være mulighed for at købe mad og drikke fra forskellige boder. På modsatte side af Ryegaard vil der være gode parkeringsforhold, blot man følger anvisningerne fra løbets officials.

Ryegaard Hill Climb blev første gang kørt i 2023 med stor succes. ASK Hedeland glæder sig til igen at præsentere et arrangement der måske kan udvikle sig til en hyggelig årlig tradition.

Andre artikler fra denne uge