Skoler, bibliotek og arkiv samles

Skoler, bibliotek og arkiv samles

JÆGERSPRIS: Byrådet har godkendt helhedsplanen for samling af skolerne, biblioteket og lokalhistorisk arkiv i Jægerspris på den nuværende Jægerspris Skole. Intentionen er, at samlingen skal skabe et levende og aktivt område, hvor borgere i alle aldre mødes om mange forskellige aktiviteter.

Når borgerne i Jægerspris fremover skal på biblioteket, kan de for eksempel møde elever fra skolerne, som kommer til at dele bygninger med biblioteket. 

Biblioteket kommer nemlig fremover til at ligge på Møllevej nr. 100 sammen med Skolen i Herredet, Kærholm afd. Kølholm, Pædagogisk læringscenter og Lokalhistorisk Arkiv. 

På Møllevej nr. 90 samles alle Jægerspris Skoles 0. til 9. klasser, der tidligere var fordelt på nr. 90 og nr. 100.

Udover bedre parkeringsmuligheder og adgangsforhold end tidligere, får biblioteket også mere plads og flere studiepladser. 

Biblioteket kommer til at ligge sammen med Pædagogisk læringscenter, hvilket giver borgere og skolernes elever mulighed for at benytte faciliteterne samtidig. 

Også Lokalhistorisk Arkiv flytter ind på Møllevej nr. 100, og det giver nem adgang for både borgere og skoler.

Faglige miljøer
Samlingen af de forskellige funktioner blev besluttet i forbindelse med budgetaften for budget 2019. Siden da har der kørt en proces for at finde den bedste helhedsplan for de to matrikler, så alle funktionerne kommer til at fungere bedst muligt.

Undervejs i processen er både foreninger og klubber på fritidsområdet, samt bestyrelser og medarbejdere i de berørte institutioner blevet inddraget for at komme frem til de bedste løsninger.

Samlingen betyder blandt andet, at udviklingen af det faglige miljø og styrket indslusning og læringsfællesskaber for eleverne på Skolen i Herredet bliver sikret.

Men også for eleverne på afdeling Kølholm bliver det faglige miljø styrket og de får adgang til bedre lokaler, deriblandt faglokaler.

Ad tre omgange

De forskellige funktioner flytter ind på deres nye adresser ad tre omgange:

August 2019: Skolen i Herredet flytter ind på Møllevej nr. 100. Jægerspris Skoles nuværende afdeling nr. 100 bliver flyttet til nr. 90. SFO’en kommer også til at ligge på nr. 90.

Januar 2020: Folkebiblioteket i Jægerspris, Pædagogisk læringscenter samt Lokalhistorisk Arkiv flytter ind på Møllevej nr. 100.

August 2020: Kærholm afd. Kølholm, der i dag ligger i Frederikssund, flytter ind på Møllevej nr. 100.

For at sikre, at alt er klar til at modtage de nye brugere af matriklerne, har Byrådet bevilget 3,7 millioner kroner til blandt andet opkvalificering af visse faglokaler og til at supplere indendørs inventar samt udeområderne.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »