Skattefordel ved boligkøb i år

Skattefordel ved boligkøb i år
Simon Herløv, Partner, ejendomsmægler, MDE, Poul Erik Bech i Frederikssund.

BOLIGMARKEDET: SKAT har i efterhånden en del år bakset med et nyt vurderingssystem og en tilhørende boligskattereform.

Efter planen træder de nye regler i kraft d. 1. januar 2024.

– Set over en bred kam medfører de ændrede skatteregler ikke stigninger i boligskatten, fortæller Simon Herløv, der er partner og ejendomsmægler hos Poul Erik Bech i Frederikssund.

– Nogle boligejere vil dog opleve stigende skatter, mens andre slipper billigere.

– Det er især boligejere i landets dyreste områder, der kan forvente stigende skatter.

– For langt de fleste boligkøbere og -sælgere får de ændrede boligskatter ingen betydning. Fire ud af fem vil slippe lidt billigere i skat, forklarer han.

Nu eller efter nytår

I de dyreste områder og især for ejerlejligheder, vil skatterne dog stige. Her skal man holde godt øje med datoen for overtagelsen af ejendommen.

– Overtages den før 31. december 2023, opnår ejeren/køberen en særlig rabat, der sikrer at boligskatterne i 2024 ikke stiger over 2023-niveauet.

– Der kan derfor være en pointe i at få købt nu, hvis skatten kommer til at stige på den ønskede bolig, siger Simon Herlev.

– Omvendt er det sandsynligt, at priserne på netop disse ejendomme vil falde lidt efter nytår, på grund af de højere skatter.

– Som køber skal man altså gøre op med sig selv, om man vil sikre sig rabatten nu, eller om man vil satse på faldende priser næste år.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »