Skarven sejler igen på Roskilde Fjord

0

Museumsbåden Skarven er på bølgerne igen. Hop på en af de første formidlingsture fra Møllekrogen og sejl ud i Nationalpark Skjoldungernes Land.

SKJOLDUNGERNES LAND: Mærk vinden i håret og hør bølgerne skvulpe, når Skarven sejler ud på Roskilde Fjord her i sommerferien – i første omgang den 8., 9. og 11. juli. Hør om fjordens fugle, få røverhistorier fra øerne eller tag fiskenettet med og gå en tur på Eskilsø.

Bag sejladsen står Nationalpark Skjoldungernes Land i samarbejde med et frivilligt bådelaug for Skarven, en professionel skipper og Skibby Aktive for Fjordlandet.

Rundture fra Møllekrogen
Skarven har plads til 12 passagerer – og her er plads til både voksne og børn. 

De første ture foregår fra Møllekrogen i den nordlige del af nationalparken og har en varighed på 2 til 2,5 time.

På alle ture er der en formidler med ombord.  

• Fjordens Fugle: Torsdag den 8. juli klokken 9 til 11. Niels Nielsen fra Skibby Historisk Forening fortæller om de mange fugle på Roskilde Fjord. • Fuglenes Fjord: Torsdag den 8. juli kokken 13.30 til 15.30. Niels Nielsen fra Skibby Historisk Forening fortæller om fjordens fugleliv.

• Den blå nationalpark: Fredag den 9. juli klokken  11.30 til 13.30. Erik Jensen, skipper fra Eskilsø og Mikkel Eeg, projektleder i nationalparken, giver fortællinger om nationalparkens natur- og friluftsprojekter på fjorden.

• Fjordens historie: Fredag den 9. juli klokken 14 til   16.  Orla Hansen, Skibby Historisk Forening, fortæller.

• Fjordens største ø: Søndag den 11. juli klokken 10 til 12.30. Erik Jensen, skipper og Sam Christensen, sejlmedarbejder i nationalparken sejler til Eskilsø, hvor det er muligt at fiske fra molen eller gå en tur ad stierne.

Alle billetter kan bookes på nationalparkens bookingplatform:.

Skarven vil også sejle ture på fjorden med afgang fra Jyllinge i august. Hold øje med nationalparkens Facebookside for mere information.

Blå formidlingsture
Det er planen på sigt, at et frivilligt bådelaug skal sejle flere formidlingsture i højsæsonen og i øvrigt sejle formidlingsture for mindre grupper resten af året. 

Projektleder i nationalparken, Mikkel Eeg, er glad for at få afprøvet sejladsen allerede i år:

– Vi har mulighed for at give gæster her i området nogle helt unikke oplevelser på Roskilde Fjord, og her spiller Skarven en vigtig rolle. Det er til uvurderlig hjælp, at lokale støtter op om projektet, og vi glæder os til at få gode erfaringer fra sommerens ture, siger han.

Om Skarven
Nationalparken erhvervede i 2020 museumsbåden ”Skarven”, der tidligere sejlede med skolebørn for  Færgegården og Frederikssund Kommune. 

Sejladsen blev indstillet, da båden ikke kunne godkendes til en hel skoleklasse. 

Skibby Aktive har i 2019 etableret et frivilligt bådelaug, der fremover skal leje Skarven for et symbolsk beløb med henblik på at genaktivere Skarven til formidling af Roskilde Fjord gennem sejladser for mindre grupper i foreningsregi. 

Skarven er 8,5 meter lang med plads til 12 passagerer. Den er bygget i 1959 som en træjolle, men er senere belagt med glasfiber. 

Skipperen, som sejler Skarven, skal være godkendt af Søfartsstyrelsen til passagersejlads.

Deltag i debatten
Share.

About Author