Selsø Slot fejrer 50 års jubilæum

Selsø Slot fejrer 50 års jubilæum
Selsø Slot danner stemningsfulde rammer for gode arrangementer, som her til Selsømarkedet i 2023.

1. juli inviterer Selsø Slot til åbent hus med gratis entré og en masse sjove, informative og kreative aktiviteter for både store og små.

SELSØ: På denne forhåbentlig smukke julidag har Selsø Slot planlagt aktiviteter både inde og ude, oppe og nede. Huset skal vises frem fra dets bedste side og give alle gæsterne en særlig oplevelse.

Selsø Slot markerer et skarpt hjørne, men også en lidt anderledes profil end hidtil, hvor kulturarv og natur går hånd i hånd med nørdede nichehistorier og mere folkelige fællesskaber.

Sagt på en anden måde. Livet på slottet skal leves og nydes.

En hyldest til Grete og Bernard Linder

Herregårdsmuseet Selsø Slot åbnede officielt i 1973.

Forud herfor havde journalistparret Grete og Bernard Linder stået i spidsen for et kæmpe arbejde. Med en respekt og gejst for stedet lykkedes det parret at skabe et hold af frivillige, der – under kyndig vejledning fra Nationalmuseet – genfandt de barokke rammer for den gamle herregård.

Linderparret formåede at samle folk omkring sig, og det er ikke sjældent, at man møder folk i lokalområdet og journalistkredse, som har mødt og oplevet parret i 70’erne, da arbejdet var på sit højeste.

På jubilæumsdagen vil man dedikere et rum til minder om Linder, og mani opfordrer alle, der har historier og minder, om at mødes her og dele disse.

At de unikke rammer, tapeter, spejle, malerier mv. fremstår, som de gør i dag er nærmest et mirakel.

Og her 50 år efter er det stadig den frivillige ånd, respekt og veneration for stedet, der sikrer dets fortsatte virke.

Det bliver også fejret den 1. juli.

Oplevelser

Et åbent hus arrangement giver mulighed for at komme forbi og hilse på uden at betale entré.

Men arrangørerne vil meget gerne have, at gæsterne bliver hele dagen.

Derfor er der sørget for kreative workshops i både eventyrets verden samt træskæring og blomsterbinding.

Der er også etableret samtalesalon med bestyrelsen, foreninger og samarbejdspartnere omkring Selsø, samt et samtalerum om Linderparrets tid på stedet.

Derudover er der korte omvisninger, et oplæg fra Leif Hansen arkitekter og amatørarkæolog Rolf Kalmar, der var meget aktiv omkring Selsø i 70’erne og 80’er.

Rigsspillemand Poul Bjerager giver sammen med nogle musikere fra KontradansOrkestret smagsprøver dagen igennem, og klokken 15 er der fællessang og dans.

Tider og præcise placeringer for de forskellige programpunkter opdateres løbende på Selsøs hjemmeside

Andre artikler fra denne uge