Rejsegilde på Kultur- og havnebadet

Rejsegilde på Kultur- og havnebadet

Arbejdet med Kultur- og havnebadet på kulturhavnen i Frederikssund er nu så langt, at der har været holdt rejsegilde.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Den 21. juni blev der taget første spadestik til det kommende Kultur- og havnebad i Frederikssund, og den 25. oktober kunne entreprenørfirmaet Aarsleff A/S så invitere til rejsegilde.

Og finregnen afholdt ikke folk fra at dukke op til taler og gratis pølser.

Arbejdet på havnebadet er nu så langt, at bygningerne på cirklen er opført. Tilbage mangler en del arbejde med stålkonstruktionen og træbeklædningen.

Tak til håndværkerne

Som det hører til ved et rejsegilde, så går takken til håndværkerne for deres indsats.

Og det tema gik også igen i alle talerne.

– Når man er en fjordkommune, som vi er, så er vandet – og aktiviteter på og ved vandet – en meget vigtig del af vores identitet. Derfor betyder det rigtig meget for vores kommune, at vi inden længe kan sige, at vi har et kultur- og havnebad, sagde borgmester Tina Tving Stauning (A) blandt andet i sin tale ved rejsegildet.

Også formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I) takkede i sin tale håndværkerne:

– Det er godt at se, at det er solidt håndværk, der laves, for denne attraktion for kommunens borgere skulle meget gerne være rigtig langtidsholdbar, så også fremtidige generationer kan få glæde af det. Byggeriet bliver et nyt vartegn for kulturhavnen her i Frederikssund.

Formanden for Unge, fritid og idræt, Niels Martin Viuff (C) pointerede i sin tale, at holdbarheden på byggeriet vil være endog meget lang:

– Jeg er sikker på, at dette byggeri kommer til at holde i mindst 100 år.

Giver mange muligheder

Kultur- og Havnebadet skal som udgangspunkt være åbent hele året og vil være velegnet til en bred vifte af anvendelsesmuligheder som ophold, solbadning, svømning og vinterbadning.

Det ventes, at havnebadet kan indvies i marts 2024.

Andre artikler fra denne uge

Det gode Borgerforløb


Af journalist Conny Probst FREDERIKSSUND KOMMUNE: Byrådet har nedsat projektudvalget ”Det gode borgerforløb”. Opgaven for udvalget er at komme med

Læs mere »

Hærværk


Af journalist Conny Probst MØLLEKROGEN: ”Utroligt smukt beliggende bådelaug”. Sådan beskriver Havneguide.dk Selsø Møllekrogs Bådelaug. Den idyl blev ødelagt i

Læs mere »