Pris til Mr. Jægerspris

Pris til Mr. Jægerspris
Fra v. Kenneth Jensen (A), Asger Mansted og privatkundedirektør i Arbejdernes Landsbank. Trine Broustbo

JÆGERSPRIS: Torsdag den 26. oktober blev en anderledes dag for Asger Mansted fra Jægerspris. Her havde Jægerspris Turistforening, med god hjælp af familien, ”bortført” ham til en lille formiddagskomsammen med kaffe og kage i Café Kignæs.

Men hvorfor stod lidt hen i uvisse for hovedpersonen selv.

Det skulle dog snart ændre sig, da privatkundedirektør i Arbejdernes Landsbank. Trine Broustbo og byrådsmedlem i Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen (A), dukkede op.

For, hvad Asger Mansted ikke vidste, var, at han og en række medlemmer fra flere lokale foreninger i virkeligheden var sat i stævne, fordi han skulle have overrakt Frederikssund Prisen.

– Vi har i noget tid overvejet hvem vores næste prismodtager skulle være, fortalte Trine Broustbo.

– Men til syvende og sidst var der ikke nogen tvivl: Med den imponerende frivillige karriere, som Asger har bag sig, så var han den oplagte modtager.

– Ikke mindst fordi, at Asger aldrig har gjort væsen af sig selv for sin store indsats. Og det er netop det, vi i alle årene har ønsket at hylde med Frederikssund Prisen: Den uegennyttige indsats i vores lokale foreningsliv.

Ingen husker det helt

– Dårligt havde jeg været til første møde i byrådet for vores sammenlagte kommune i 2006, før jeg stødte på Asgers navn, fortalte byrådsmedlem Kenneth Jensen (A).

– Og det var ikke, fordi han i en årrække havde været byrådsmedlem her i Jægerspris. Nej, det var selvfølgelig, fordi han lige ville gøre det nye byråd opmærksom på, at der var noget, som hed Jægerspris Turistforening.

– Anledningen var helt konkret en invitation til en rundtur i skydeterrænet; ture som har været foreningens varemærke i mange år, og er det den dag i dag.

Forud for prisoverrækkelsen havde Kenneth Jensen og Trine Broustbo lagt sig i selen for at prøve at få sat lidt tal på, hvor mange år Asger Mandsted egentlig havde været formand for både Turistforeningen, Møllelauget og flere andre foreninger – dog uden det store held.

– Jeg ved ikke, om man ligefrem kan tale om, at Asger Mansted er Mr. Jægerspris. Men det må i hvert fald være tæt på, sagde Kenneth Jensen til afslutning, inden han og Trine Broustbo kunne overrække en synligt rørt Asger Mansted diplom og den medfølgende gave på 2.500 kroner.

Andre artikler fra denne uge