Præsten skal til Mali

0

SKULDELEV: Folketinget har besluttet, at der i 2022 udsendes en dansk styrke til Mali i Vestafrika. Det danske militære bidrag indsættes til støtte for Operation Barkhane, herunder Task Force Takuba, i Sahelregionen. Operationen er hverken en Nato eller en FN-operation, men en fransk ledet mission.

I den anledning skal Victor Greve, præst i Skuldelev og Selsø sogne, udsendes som feltpræst med et hold specialstyrker fra det danske forsvar i fem måneder.

Der indsættes en vikar i de måneder, hvor Victor Greve er bortrejst. Beslutningen om udsendelsen blev varslet i november og blev endelig konfirmeret kort før jul af Folketinget.

Det har ikke været nogen nem beslutning for Victor Greve at tage, den korte varsling i betragtning. Men  samtidig er det også en tillidserklæring, som han, i samråd med menighedsrådet, har valgt at honorere og dermed også varetagelsen af funktionen som feltpræst for dene vigtige og nødvendige mission, som de danske soldater udfører i et af verdens brændpunkter.

– Jeg ønsker jer alt det bedste og ser frem til igen at møde jer i såvel kirken som uden for kirketil sommer,  siger Victor Greve.

– Pas på jer selv og hinanden og husk: Stol på Gud og hold krudtet tørt! 

Victor Greves vikar er Lene Flensted Johansen. Hun blev indsat ved en højmesse i Selsø kirke, søndag den 2. januar.

_MG_7157.CR2
26APR11
Den danske præst i Frederiksstad, Victor Greve, har været udsendt som feltpræst i Afghanistan.

(Foto: Lars Salomonsen)
Deltag i debatten
Share.

About Author