Påskeudstilling på Jægerspris Slot

0

Udstillingen viser malerier med lokale motiver af billedkunstneren Hjalte Skovgaard, der boede og arbejdede i Frederikssund fra 1938 til 1967. 

JÆGERSPRIS: Hjalte Skovgaaard fandt sine motiver i byerne, fjordlandskabet og naturen omkring sig – heraf en del motiver fra Jægerspris-skovene. 

Udstillingen, der viser godt en snes af hans værker, er arrangeret i samarbejde med kunstnerens datter, Ristil Skovgaard, og Morten Ledet, Kunstindeks Frederikssund.

Kunstneren Hjalte Skovgaard boede hele sit voksenliv i Frederikssund. Han fik en betydelig og bred produktion med tegning, akvarel og oliemaleri med især natur- og landskabsmotiver samt skulptur, kirkeudsmykning, bogillustrationer mm. 

I 1947 fik Hjalte Skovgaard Eckersberg Medaljen. Han har rejst og malet i Sverige, Finland, Frankrig og i flere omgange i Norge. 

Han kan betegnes som multikunstner og polyhistor – en person med indblik i mange fag og videnskaber: historie, religioner og mytologier, flere sprog, fysik og astronomi, botanik og ornitologi…

Hjalte Skovgaard blev 67 år (1899-1967), han var gift med Erna som overlevede ham med mere end en snes år. Erna var bestyrer på Willumsens Museum. Familien boede en kort tid i en del af Egelundshuset nordøst for Gerlev og siden i et hus på en sidevej til Strandvej (Enebærvej) i Frederikssund. 

Hjalte Skovgaard levede spartansk, byggede sit atelier og lavede mange ting selv. Han var inkarneret cyklist, cyklede til København og rundt i landet. Hjalte Skovgaard omkom ved en ulykke på cykel i København.

Foredrag om Hjalte Skovgaard
Lørdag den 9. april fortæller Hjalte Skovgaards datter Ristil Skovgaard om faderens liv og baggrund og hans kunstneriske værk. Der er gratis adgang. Påskeudstillingen i Rebek-
kasalen er åben alle dage i perioden 9. til 24. april. Der er gratis adgang til denne udstilling.

Skyllebakken, det gamle kvarter i Frederikssund.
Skyllebakken, det gamle kvarter i Frederikssund.
Share.

About Author