Øget tilslutning til Dannerløbet

JÆGERSPRIS: Med 612 voksenløbere og 140 børn var der tale om en stigning i forhold til 2022-deltagelsen i Grevinde Dannerløbet i skovene omkring Jægerspris og i slotsparken. Det fortæller Ole Munch, formand for Hjerteforeningens Motionsklub Jægerspris om søndagens løb.

De mange løbere og tilskuere fik gode oplevelser med hjem – trods det kølige og til tider regnfulde forårsvejr, som de mange løbsklasser blev afviklet i.

Ændret rute

For første gang i løbets 27 årige historie måtte ”sprinterruten” på 5,6 km i sidste øjeblik ændres til 6 km, da dele af strækningen var ufremkommelig.

Men løbere lader sig ikke sådan slå ud, og Dannerløbets hoveddistance, ½ maraton, blev vundet i en meget pæn tid, dog uden at der dog blev slået rekord.

Resultater

Hurtigst af alle var Guillermo Salinas fra HVRunners i klassen 45-99 år, da han løb de godt 21 km på 1.20.43 timer, hvilket var hurtigere end de under 45 årige mænd formåede. Her vandt Søren Kell Jensen fra SØAM i tiden 1.23.51.

I kvindeklasserne var Karina Sørensen fra SNIK hurtigst med tiden 1.25.59 timer i klassen for 0-44 årige, mens Lisbeth Dandanelle sejrede hos de 45-99 årige i tiden 1.38.35 timer.

10 km klasserne vandtes for mændenes vedkommende (0 – 44 årige) af Emil Dam fra Fjordløberne i 38.02 minutter og af Dan Bodal fra Langgarverne (45-99 år) i tiden 40.49 minutter.

I kvindeklassernes 10 km vandt Kia Christensen, Outrun, (0-44 år) i tiden 48.45 minutter, mens Karina Heinecke, Fjordløberne, tog sejren for de 45-99 årige med 49.48 minutter.

Den omlagte 6 km-rute vandtes for 0-44 årige mænd af Gustav Mørch, Blovstrødløverne, i 19.43, mens Michael Pilegaard Hansen, Bagsværd AC, sejrede suverænt hos de 45-99 årige med tiden 23.22 minutter. Tilsvarende kvindeklasser vandtes for de 0-44 årige af Stina Liebst Sørensen i 26.38 og af Lone Bøjholm for de 45-99 årige i tiden 29.36 minutter.

Børneløbet

På børneløbet tages der ikke tid, men alle børn modtager en medalje og får en is efter løbet, som både de mange lokale sponsorer og i år også DIF og DGI har været med til at støtte økonomisk.

Som et helt særligt indslag deltog Hjerteforeningen i Danmark i årets løb i form af Heart-Kåre – en medarbejder indkapslet i og forklædt som et kæmpe skum-hjerte. Utallige børn gav Heart-Kåre high-fives.

Nyt bekendtskab var også Stiftelsens nye direktør Anders Lomholt, der iagttog løbet fra allernærmeste hold, og absolut syntes at have haft en positiv oplevelse af både løbernes og arrangørernes anstrengelser.

Generel afmatning

Løbeklubberne lider ellers stadigvæk af efterveerne fra Corona, og nu også under økonomisk usikkerhed som følge af krigen i Ukraine m.v.. Men dette er næppe hele forklaringen på den generelle afmatning på motionsløbene, mener Ole Munch.

– Hjerteforeningens Motionsklub valgte en offensiv strategi i annonceringen af løbet. Man indbød målrettet områdets løbeklubber og 20 store lokale og regionale firmaer til deltagelse i løbet, hvor løbeklubber og firmaer kunne benytte løbet til medarbejder-arrangement med eget telt m.v.

– Det havde en gunstig effekt på løbdsdeltagelsen, som absolut åbner for en fortsættelse af løbet og forhåbentlig en øget tilslutning til løbetræningen, lyder det fra formanden