Nytårsparole hos VSBV

Nytårsparole hos VSBV

Af Conny Probst

KIRKE HYLLINGE: VSBV,  Vestsjællands Brandvæsen, er en sammensluting af redningsberedskaberne i Lejre, Odsherred, Holbæk, Sorø og Kalundborg Kommuner. Tre af stationerne – Kirke Hyllinge, Hvalsø og Tølløse –  har holdt nytårsparole på stationen i Hvalsø.

Her tog tillidsmand Brian Thomsen fra Station Kirke Hyllinge afsked med Ole Nielsen, der går på pension som holdleder og med indsatsleder Søren Kristensen fra Station Hvalsø. 

Brian Thomsen beklagede blandt andet, at der siden selskabets start ikke har været foretaget udskiftning eller investering i nogen form for større materiel – og at man stadig savner en  sundhedsforsikring. 

– Vi mangler i den grad visioner og planer for fremtiden med VSBV. Indtil videre er de eneste områder, vi har fået ensrettet i de fem  kommuner, aflønningen af brandfolk, serviceniveau og stigende udgifter til borgerne, fortalte han.

– Vi skal ikke på nogen måde stille os til dommer for, hvilket valg der skal træffes. Men vi vil meget gerne invitere til dialog om de udfordringer, beredskabet står overfor. Og hvilke løsninger, vi mener er mulige. Så vores politikere kan træffe deres valg på bedst muligt grundlag. 

– For os som brandfolk er der egentlig kun et mål; nemlig at kunne yde bedst mulig hjælp til vores borgere. Dem er dem, vi og I er til for.

Station Kirke Hyllinge kørte 122 ture i 2018, hvilket er rekord. Hvalsø kørte 110 ture.

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »