Nyt projekt: ADHD og kost

0

Familier med ADHD barn/børn søges til projekt om livsstilsændring. Det er LOF Frederikssund, der står for projektet i samarbejde med en lokal sponsor.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: – Vi søger hovedsageligt familier med tilknytning til Fjordlandskolen. Familier, der er motiveret for at ændre deres livsstil, hvilket godt kan være en stor mundfuld, fortæller Jette Christensen, der er tovholder på projektet ”ADHD og kost”.

– Flere videnskabelige undersøgelser viser, at kosten/livsstilen kan have betydning for ADHD-symptomer. For at afprøve dén viden på området, søger vi to til tre familier, der har lyst til at være med i et projekt, hvor der tilbydes hjælp til at ændre kostvaner og livsstil.

Igennem en periode på kun fire måneder, vil familierne få rådgivning til kostvejledning af en ernæringsterapeut med speciale inden for området. 

Formålet med projektet er at understøtte tanken, om kost og livsstil påvirker trivslen for personer med ADHD, og derved hjælpe dem til et liv med større livskvalitet

Der vil blive tilknyttet to psykologistuderende med konsulentstøtte fra en Professor i psykiatri, der vil teste ADHD børnene før, under og efter projektet, for at se om forløbet har gjort en forskel på ADHD-symptomerne.

Sunde alternativer
Livsstilsændringen går ud på at undvære bestemte fødevarer i hele perioden. 

Ernæringsterapeuten vil i samarbejde med familierne finde sunde alternativer til mad, så familierne mærker så få ændringer i hverdagen som muligt. Men det er vigtigt, at familierne er villige til at holde sig fra de bestemte fødevarer i hele perioden.

– De første to måneder vil der – på en hverdagsaften – være fælles madlavning, vejledning og støtte i skolekøkkenet på en af Fjordlandsskolens afdelinger én gang om ugen, forklarer Jette Christensen. 

Der vil være online støtte til familierne med råd og vejledning igennem hele perioden. Det forventes, at der ved opstart vil være et foredrag om, hvordan man kommer godt i gang med at ændre vaner, så familier er klædt så godt på som muligt til livsstilsændringen.

– Vi forventer, at projektet går i gang midt august 2021, og forløber i fire måneder derfra. Der vil ikke være forbundet udgifter til de enkelte familier i forbindelse med projektet.

Familier med børn i indskolingen/mellemtrinnet vil blive foretrukket til deltagelse i projektet.

Hvis man er interesseret i at vide mere om projektet, er man velkommen til at kontakte Jette Christensen. Hun er tidligere formand for skolebestyrelsen og var medlem af skolebestyrelsen i syv år, da hendes datter gik på skolen. 

Jette Christensen bor i Skibby og har gjort det igennem de sidste 20 år. 

Hun kan kontaktes på 2680 8177 eller via mail: skibbyjette@gmail.com. Senest den 6. juni 2021. 

Foto: Dorthe Skott Jensen

adhd
Deltag i debatten
Share.

About Author