Nej til at lukke små skoler og ja til færgedrift og egnsteater

Nej til at lukke små skoler og ja til færgedrift og egnsteater

Af Poul Erik Skov Christensen

Gruppeformand

Den socialdemokratiske byrådsgruppe 

Frederikssund kommunes budget 2024-2027 har være ude i høringsfasen, der blev afsluttet mandag den 11. september. Vi har modtaget ca. 700 høringssvar. Tak for det, og vi socialdemokrater læser de mange indsendte forslag med interesse. Vi har også bemærket os de mange politiske markeringer fra øvrige byrådsmedlemmer med afsæt i administrationens budgetudspil for de kommende år. 

Budgetudspillet er lavet med afsæt i de overordnede økonomiske beslutninger vi i byrådet har vedtaget for at føre en ansvarlig økonomisk politik, der holder kommunens udgifter indenfor de givne statslige rammer af såvel drifts- og anlægsudgifter, samt en ansvarlig økonomisk balance.

Det betyder at alle byrådsmedlemmer inden vi starter forhandlingerne i den kommende weekend ved, at vi skal finde besparelser på lidt mere end 50 millioner kroner på drift og anlæg. 

Jeg savner måske lidt af den realisme i nogle af de politiske kommentarer indtil nu, men udtrykker samtidig håbet om, at ingen er kravlet længere op i træerne end man hurtigt kan bevæge sig ned, når forhandlingerne starter om få dage, så vi også i år kan få nogle konstruktive forhandlinger. Man kan ikke stille borgerne i udsigt at vi fortsætter med det vi har, og oveni stille nye udgiftskrævende forslag, uden at finde besparelser andre steder.

Vores situation i kommunerne er vanskelig. Som nævnt er de udmeldte statslige rammer snævre, hvilket sætter både velfærd og den grønne omstilling under pres, samtidig med at befolkningens forventninger til, hvad der er rimelig velfærd er, stiger.

Oven i det, er der vanskeligheder med at skaffe tilstrækkelige medarbejdere til de mange vigtige velfærdsområder for både børn, voksne og ældre.

Vi socialdemokrater vil gå til forhandlingerne med afsæt i vores valgprogram, der er tilgængelig på nettet. Heri har vi til forskel fra andre lovet at bevare de små skoler, vi har også villet have et egnsteater og fastholde en færgefart ved Kulhuse.

Jeg er sikker på at borgmesteren i sit udspil til forhandlingerne, der er sendt til byrådsmedlemmerne i dag onsdag den 13. september, bl.a. vil tage afsæt heri.

Vi har en vanskelig opgave foran os i den kommende weekend, men den er ikke umulig, andre kommuner har et meget værre udgangspunkt end os i Frederikssund. Det er derfor mit håb, at alle byrådets partier går konstruktivt ind i forhandlingerne, så vi i fællesskab kan sikre en god kommune for alle, under de givne vilkår.

Det fortjener borgerne i Frederikssund kommune.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »