Når historien misbruges

Når historien misbruges

Frederikssund Bibliotekerne varmer op til en livestreaming om pressecensur, historiebrug, manipulation og de tavses historie.

FREDERIKSSUND: ”Når historien misbruges” er en temadag, der indledes med en litterær samtale mellem forfatter Hannah Lie, tidligere udenrigsminister Per Stig Møller samt ph.d. og dr.phil. i litteratur Benjamin Boysen. Samtalen drejer sig om om Hannah Lies bog ”Vejrhanen – Malthe Bruuns rejse”.

Bogen handler om den landsforviste geograf Malthe Bruuns deroute fra respekteret geograf i Danmark til et liv i eksil i 1800tallets Paris – udvist gå grund af majestætsfornærmelse.

Præmier og mad

Efter samtalen vil der være booktalk om forskellige bøger, mytequiz (med præmier! og let forplejning, indtil der klokken 18 bliver livestreamet fra Det Kongelig Bibliotek.

Programmet for livestreamet er:

18 til 18.30 Samtale med kønsforsker Jytte Nielsen, Det Kgl. Bibliotek. Moderator Jan M. Johansen, Roskilde Bibliotekerne.

18.30 til 19 Pause.

19 til 20 Debat med Anna Libak og Gry Jexen. Moderator Jan M. Johansen, Roskilde Bibliotekerne.

20 til 20.30 Spørgsmål fra bibliotekerne.

Deltagelse er helt gratis, men kræver tilmelding på frsundbib.dk.

Temadagen afvikles i et bredt bibliotekssamarbejde, der også involverer Det Kongelige Bibliotek.

Andre artikler fra denne uge

Kunst i garagen


SKIBBY: Der er kommet et nyt galleri, Kunstgaragen, Hovedgaden 18 i Skibby. Ejeren, Carsten Bruun, der har været medlem af

Læs mere »