Millionerne er i hus

0

Af Conny Probst

SKULDELEV: Efter en lidt træg start  præget af begyndervanskeligheder, er det nu lykkedes at få lokale borgere til at crowdfunde – investere – de ønskede tre millioner kroner i en ny Dagli’brugs.

Hornsherred Brugsforening har købt den 4.000 kvadratmeter store grund, der har huset Skuldelev Kro. Det er her, der skal bygges en ny og moderne butik på 750 kvadratmeter.

Byggeriet er budgetteret til 15 millioner kroner, Brugsforeningen skyder 12 millioner kroner i den nye butik og med lokale borgereshjælp – helt nøjagtig 216 støtter – er de sidste tre millioner fundet – inden fristen, som var sat til 1. oktober. Den 24. september blev der lukket for crowdfunding-projektet.

Borgernes investering har en løbetid på fem år til en årlig rente på tre procent.

Samtidig er nedrivningen af Skuldelev Kro i fuld gang. Dte har fået folk til på facebook at mindes de mange gode stunder i salen. Blandt andet flamencoshow, koncerter, bankospil hvor folk kom fra i busser langvejs fra, danseundervisning, dilettant, foreningsballer og søndagens filmforestillinger.

Nu kan byens borgere i stedet glæde sig til en ny butik med god plads og et større udvalg inden for stort set alle kategorier.

Foto: Steen Westh
Foto: Steen Westh
Deltag i debatten
Share.

About Author