Lerdueskydning bragte minder frem

0

Sanserne blev stimuleret og minderne vækket, da en lille flok ældre fra tre af kommunens omsorgscentre fik mulighed for at skyde lerduer med lasergevær.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Det er ikke hverdagskost at få lov at skyde lerduer, når man bor på et af kommunens omsorgscentre. Men i sidste uge fik 11 beboere fra henholdsvis Tolleruphøj, De tre Ege og Pedershave mulighed for at prøve kræfter med et lasergevær og lerduer.

De særligt udvalgte ældre har alle erfaring med skydevåben fra tidligere i deres liv, og aktiviteten kunne således være med til at bringe minderne frem.

Lerdueskydningen foregik på fodboldbanen ved Pedershave, og beboerne fra de to andre omsorgscentre blev kørt dertil. 

De skulle alle lige se det hele lidt an, før de var klar til at skyde, og heldigvis var der flere fra personalet, der gerne skød efter de flyvende diske først, så de ældre kunne se, hvad det handlede om. Og for nogle enkelte var det også et spørgsmål om at finde ud af, om de overhovedet kunne se lerduerne.

Aktiviteten er blevet til ved hjælp af regeringens pulje til stimulering af oplevelsesindustrien, hvoraf nogle af de 1,3 millioner kroner Frederikssund Kommune har modtaget, skal gå til oplevelser for ældre og socialt udsatte. 

Midlerne kan bruges til virksomheder, der udbyder oplevelser. Lerdueskydningen blev således arrangeret af virksomheden TeamBattle, der blandt andet har tilholdssted i Frederikssund.

Deltag i debatten
Share.

About Author