Japan i Rejsestalden

0

JÆGERSPRIS: Frem til den 2. april har Rejsestalden flere arrangementer og udstillinger der på én eller anden måde relaterer til Japan.

– Det har vi, fordi vi – ved at stille Rejsestalden til rådighed for visning – har været med til at støtte op om produktionen af et Virtual Reality dokumentarværk om tiden efter Fukushima-ulykken, fortæller koordinator i Rejsestalden Camilla Hultén Fruelund.

– I værket møder vi nogle af de mennesker, der boede der før ulykken. Det er tilfældigt, men heldigt, at værket kommer nu, fordi atomkraft igen er et højaktuelt emne.

– Derfor har vi, i samarbejde med Historisk Forening Jægerspris, inviteret forsker Bent Lauritzen fra DTU til at gøre os klogere på den energiform.

Men vi vil også gerne invitere verden indenfor, og denne gang er det så Japan.

I Rejsestaldens udstillingsområde vises den japanske kunstner Naoko Serinos juteskulpturer.

– Serino har udstillet i en stor del af verden og modtaget flere internationale priser for sine betagende skulpturer, så vi er ret taknemmelige for, at hun har sagt ja til at udstille i Jægerspris.

En udfordring

Bare at få kunstværkerne hertil har været en udfordring for kunstneren.

På grund af krigen i Ukraine måtte hver pakke maksimalt veje to kilo for at kunne sendes med almindelig post syd om Rusland.

Det betød, at Serino måtte klippe skulpturerne over i flere stykker og håbe på, at alle kasser nåede frem til Danmark, hvor skulpturen skulle samles igen efter nøje anvisninger.

Share.

About Author

Avatar photo