Innovater sætter byggeri i gang i Vinge

0

FREDERIKSSUND: Ejendomsudviklingsselskabet Innovater har købt flere parceller i Vinge, hvor der skal opføres blandt andet lejligheder og erhvervslokaler.

I sidste uge kunne Innovaters udviklingsdirektør Peter Søgaard og borgmester Tina Tving Stauning (A) sammen med Jacob Riis Sørensen fra entreprenørfirmaet Erhverv og Bolig Byg A/S samt Glenn Jacobsen, adm. dir. i entreprenørfirmaet HJK Byg tage første spadestik til det nye byggeri.

– Vi har været meget utålmodige for, at I kunne komme i gang. Derfor glæder vi os utroligt meget over, at I nu påbegynder byggeriet her i Vinge. Der er gjort et stort forarbejde og lavet megen planlægning. Derfor er det en rigtig god dag i dag. Jeg glæder mig til at følge og se byggeriet, efterhånden som det skrider frem, sagde borgmester Tina Tving Stauning til Innovater og entreprenørerne, da der blev taget første spadestik.

187 lejligheder og supermarked

På flere parceller umiddelbart syd for Vinge Station skal Innovater opføre blandt andet en bygning indeholdende en dagligvarebutik på 1200 kvm. i stueplan og 42 boliger fra 1. til 5. etage med fælles tagterrasse og ude-
areal på 1. sal.

Derudover skal Innovater opføre yderligere fem bygninger i fem til syv etager med i alt 145 lejligheder samt café i stueplan.

Kommende beboere i Innovaters byggeri vil dermed komme til at bo mindre end et stenkast fra både dagligvareindkøb og S-togsstationen i Vinge.

Første høje boligbyggeri i Vinge

En række investorer har købt arealer i Vinge til udvikling af nye boligområder, herunder Fabulas, Boligselskabet Rosenvænget og Ikano Bolig.

Men det bliver altså Innovater, der som de første går i gang med de stationsnære boligbyggerier.

Innovaters byggeri bliver det første i Vinge, der får højder på fem – syv etager.

I forvejen består Vinge af den første nye bebyggelse i området – Deltakvarteret – der er fuldt udbygget med cirka 60 parcel- og rækkehuse.

Boligselskabet Rosenvænget skal senere bygge almene boliger i samme område, hvor Innovater nu bygger.

Det almene byggeri ventes at nå op i ti etager.

Share.

About Author

Avatar photo