Hjemmelavet mad året rundt

Hjemmelavet mad året rundt
Endnu er der sommerstemning i haven i Chef’s Cottage and Garden Café, men Susanne Haakonsson holder faktisk åbent hele året. Så længe man ringer og bestiller først. Foto: Patrick Holbek

Der er travlt i Chef’s Cottage and Garden Café hele året – også i juletiden.

Af Tomas Skov

FERSLEV: Du er nødt til at bestille i forvejen, for Susanne Haakonsson laver al sin mad på bestilling, så den er helt frisk til gæsterne, der både kan spise på stedet eller tage retterne med hjem.
– Jeg går simpelthen først i gang med at lave maden, når folk ringer, så man bestiller senest dagen i forvejen, instruerer kokken, der har økologisk guldmærke.
Chef’s Cottage and Garden Café i Ferslev ved Skibby holder åbent året rundt, men Susanne Haakonsson kan sagtens hænde at være ude til et selskab, hvorfor man også bør ringe inden, hvis man regner med at kigge ind til kaffe og kage på en indskydelse.
– Jeg kan kun være ét sted ad gangen, og jeg er ofte ude til selskaber, konstaterer den travle kok.

Laver også julemad
Hun har ike mindre travlt i månederne op til jul, for også i denne periode er der stor efterspørgsel på de hjemmelavede, økologiske retter fra hendes køkken.

– Julefrokoster plejer at være ret stort. Jeg har typisk firmaer om fredagene og private om lørdagene, og så leverer jeg også julemad ud af huset samt Mortensand med andesteg, hvide kartofler og rødkål, fortæller Susanne Haakonsson, der også kan levere en fire retters nytårsmenu, når den tid kommer.

– Jeg har allerede bestillinger på både julemenu og nytårsaften, oplyser kokken.

Klassikere på vej ud
Hun kan iagttage, at traditionelle julefavoritter som sylte, finker og blodpølse så småt på vej ud, mens alle til gengæld vil have karrysild, frikadeller, leverpostej, tarteletter, flæskesteg og fiskefilet.

– De ligger altid i toppen, fortæller Susanne Haakonsson, der selv panerer sine fiskefileter.

Uanset hvad folk ønsker af fisk, skal den være frisk, så hun køber den først, når folk har booket. Flere fiskearter er blevet meget dyre, så hellefisk koster eksempelvis nu 400 kroner kiloet eksklusive moms.

– Men hvis folk vil betale for det, køber jeg det gerne, siger kokken, der også minimerer spild i kraft af sin politik om at bestille på forhånd.

– Jeg bager ikke brød til nogen, hvis der ingen kommer, så på den måde undgår jeg også madspild, fortæller Susanne Haakonsson.

Åbent i pejsestuen
Der er typisk havesæson fra midt i marts og frem til begyndelsen af september i den 3.000 kvadratmeter store med 40 forskellige slags træer samt masser af blomster, stauder og buske.

Ellers holder kokken åbent i pejsestuen hele året – når hun altså vel at mærke er på adressen.

– Der har lige været et selskab, men de fik da også en havevandring, da regnen stoppede, fortæller Susanne Haakonsson.

Andre artikler fra denne uge

Jul i alle hjerter

​Igen i år kæmper kærlige kræfter for at samle ind til kommunens sårbare familier. Af Tomas Skov JÆGERSPRIS: Foreningen Julehjerter

Læs mere »

Valgmøde i Kulhuse

KOMMUNALVALG: Kulhuse Netværk inviterer til valgmøde med politikere fra alle de opstillede lister til Frederikssund kommunalvalg 2025, der deltager i

Læs mere »

Fire partier samler kræfterne

KOMMUNALVALG: Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Socialdemokratiet indgår teknisk valgforbund og sætter fælles retning en grøn og socialt retfærdig retning

Læs mere »