Handicappriser for to år uddelt

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Fredag den 3. december blev der uddelt handicappriser for både 2020 og 2021. Priserne gik til henholdsvis initiativtagerne til ”Sammen om Kultur” og specialskolen Kærholm afdeling Kølholm i Jægerspris.

Uddelingen af Handicapprisen 2020 blev udskudt på grund af coronasituationen i december 2020 og blev derfor uddelt samtidig med Handicapprisen 2021. Priserne blev overrakt i Byrådssalen på rådhuset i Frederikssund af formand for Handicapudvalget Tommy Fritzen og borgmester John Schmidt Andersen (V).

Kultur til psykisk syge og sårbare
Vinderne af Handicapprisen 2020 blev initiativtager Lena Becker og tovholder Lone Jelshøj Hansen, der har lavet forløbet ”Sammen om Kultur” i et samarbejde mellem Fritidsskolen DOF og foreningen Bedre Psykiatri i Frederikssund. 

Forløbet henvender sig til psykisk syge og sårbare samt en pårørende. I forløbet deltager de i fællessang, yogaundervisning og en kreativ workshop.

– Som formand for Handicaprådet er jeg særlig glad for, at det denne gang er et projekt for psykisk syge og sårbare, som får prisen. Det ligger fint i tråd med, at vi i Frederikssund har en fælles handicap-og psykiatripolitik. Vi ved, hvor svært det kan være at have psykisk sygdom i familien – og dette forløb har formået at skabe et lille åndehul og afbræk i hverdagen, hvor psykisk syge og deres nærmeste pårørende har kunnet få en positiv oplevelse sammen – og det kan der godt være brug for som modvægt til en hverdag, der tit er svær og belastende, sagde Tommy Fritzen, formand for Handicaprådet, da han overrakte prisen til Lena Becker og Lone Jelshøj Hansen.

En særlig indsats på specialskole
Vinderen af Handicapprisen 2021 blev specialskolen Kærholm afdeling Kølholm.

Indstillingen gik på en specifik medarbejder, men hun mente ikke, at det var hende alene, der fortjente prisen, men hele medarbejderstaten på Kølholm.

– Handicapprisen 2021 går til en meget speciel medarbejder ude på Kølholm, som har set potentialet i de forskellige børn, der er der, og udnytter det de kan og fået rigtig meget ud af dem. Det er medarbejdere ude på skolen, der har indstillet den her gode kollega, fortalte sagde borgmester John Schmidt Andersen.

– Det der kendetegner hende og den måde hun er på, er, at hun ikke er her i dag, for hun synes ikke, at det tilkommer hende at modtage sådan en pris, for det er en del af hendes daglige arbejde. Så det er blevet sådan, at den tilfalder skolen i stedet for. Den her medarbejder er energisk og dygtig og virkelig forstår at få det bedste frem i børnene på Kølholm, og det er det, hun får prisen i 2021 for.

I stedet for den indstillede medarbejder modtog pædagogisk leder på Kølholm, Søren Bomann Andersen prisen på medarbejdernes vegne.

Share.

About Author