Grill kylling – saftig og velsmagende

0

Poul Cullura, købmand i Meny er MADelsker.
Her er denne uges bud på en lækker grill menu med kylling.

Det kan være lidt svært at tilberede kylling på grill uden det bliver tørt. Så anbefalingen er, at man tilbeder en hel kylling, istedet for

kyllingebryst eller kyllingefilet. Køb en ordentlig kylling – det kan smages, at den har haft et godt liv og levet af godt foder. Kødet smager bedre, strukturen og mørhed er tydelig – og der er også mere kød på en god kylling. Denne gang serveres kylling med majs og en perlespelt/byg salat. Måden majsen tilberedes på gør, at den holder på saften og kraften. og salaten er særdeles frisk og fyldig og går godt til kylling.

Husk – at grill skal nydes sammen med venner og familie – så rådet er, lav mad der kan tages med ud – så du kan nyde aftenen mens grillen snurrer i baggrunden.

Kylling:
Skyl kyllingen indvendig og rens hvis nødvendigt. Perforer den økologiske citron og del løget i 4 kvarte. Fyld løg og citron i kyllingen og luk med kødnåle. Vinger får også en kødnål og ben

snøres sammen. Dup kyllingen tør, og gnid med en god flagesalt. Brug rigeligt salt. Hvis du har et rotisseri sætter du kylling på spydet.

Ellers ligges den på risten – og om det er den ene eller anden løsning – skal kyllingen grilles på indirekte varme. Regn med ca 50-60 min. Herefter skal den hvile  overdækket i ca 10 min. Så er den klar !

Marinade:
Pres hvidløg og rør alle ingredienser sammen. Du skal pensle din kylling første gang efter 10 minutter, og herefter hver 10. minut.

Majs:
Skær en god skive smør, og gnid majsen grundigt ind i smør og drys rigeligt med salt rundt om hele majsen. brug gerne flagesalt, da ’det smelter’. 

Pak hver majs grundig ind i staniol, så smørret forbliver inde i pakken. Vendes hyppigt – og grilles på direkte varme. Afsæt 10-15 min. i tilberedning.

Perlespelt salat
Kog spelten efter anvisningen. Endelig ikke for meget eller for lidt.. Man risikerer hurtigt at det bliver til en grød, og det er ikke meningen. 

Mens det koger, skæres salat i rustikke stykker, forårsløg i fine ringe og bredbladet persille – lidt mere groft. Når spelten er afkølet vendes ingredienserne sammen, og en let marinade af citron/eddike/olie + salt og peber vendes i. Smag til – og tilsæt mere citron eller eddike (salt og peber) til du synes at der en fin balance.

Nyd en fantastisk grill middag. Velbekomme.

Med venlig hilsen
Poul Cullura, Købmand
Meny, Skibby

Poul Bøcker Cullura
Tidligere chef hos Claus Meyer, Gastronomisk Chef for det Kongelige Teater.
Stifter af Restaurant Ofelia. Udgivet kogebogen Ofelia. Købmand Meny Skibby

Det skal du købe:
Opskriften er til 4 personer 

 1 god kylling
1 øko citron
1 stort løg
Flagesalt
Marinade:
3 spsk god olivenolie
2 spsk flydende honning
1 spsk citronsaft
3 fed hvidløg
1 spsk finthakket rosmarin
1 tsk chiliflager
1 spsk tørret oregano
Friskkværnet peber
4 majs –  smør

Perlespelt salat:
250 gr perlespelt/byg
2 hjertesalat
En håndfuld grofthakket bredbladet persille
3 forårsløg
citron
olivenolie
eddike

IMG_2243
FullSizeRender
Deltag i debatten
Share.

About Author