Gershøj og Sæby får bedre forbindelse til internettet

0

En gruppe lokale ildsjæle har indgået en aftale med TDC NET, der til sommer forbinder 880 adresser i Gershøj og Sæby med moderne fibernet.

GERSHØJ OG SÆBY: Lejre Kommune tager nu et skridt videre ud ad den digitale motorvej, når 880 nye adresser i Gershøj og Sæby får lagt fiberkabler ned efter aftale med de lokale bylaug.

Dermed vil næsten dobbelt så mange husstande i Lejre Kommune være dækket af højhastighedsinternet i form af fibernet i forhold til for bare to år siden. Den hurtige forbedring glæder borgmesteren.

– Det seneste år har vist nytten af, at mange kan arbejde hjemmefra. Og for erhvervslivet er det jo helt afgørende at have en ordentlig internetforbindelse. Så det er glædeligt, at de lokale ildsjæle har lagt et godt stykke arbejde i at få det hurtige internet til deres lokalområder til gavn for både private og erhvervsdrivende, lyder det fra Carsten Rasmussen.

Aftalen om de nye fibernetforbindelser er kommet i stand som følge af en aftale mellem TDC NET og bylaugene i henholdsvis Gershøj og Sæby, som har fået hjælp af kommunen til at komme i gang med processen.

Nu glæder bestyrelsesmedlem i Sæby Bylaug, Inga Steffensen, sig til, at der kommer hul igennem til den lynhurtige internetforbindelse.

– Jeg er virkelig glad for det fremragende samarbejde med vores naboer fra Gershøj Bylaug, som har sikret, at vi kan få adgang til en tidssvarende adgang til internettet. Det kommende fibernet er en fuldstændig uundværlig infrastruktur for de mange freelancere og mindre erhvervsvirksomheder, som har adresse her i byen.

Andre ildsjæle, der går med samme drømme om at få adgang til hurtigt internet, kan få hjælp til at komme i gang ved at kontakte projektleder for Digital Infrastruktur i Lejre Kommune, Michael Casse.

tdc net
Deltag i debatten
Share.

About Author