Gadekæret er tilgroet

0

SØNDERBY: – Vi føler, at vi bliver syltet igen og igen af Frederikssund Kommune, fortæller Pul Erik Kamper, formand for Sønderby Petanque Klub:

– Sønderby gadekær er ved at gro til og lukke totalt for kig til vandet i gadekæret.

– Først i 1990 blev vi i den gamle Skibby kommune stillet i udsigt, at kommunens gadekær stod for tur til renovering med et gadekær om året – der var cirka 12 gadekær i Skibby kommune.

– Turen er her 32 år efter endnu ikke kommet til Sønderby. Vi bliver spist af med, at det er et prioritetsspørgsmål, fortæller han.

– Vi har altid været stolte over vores flotte gadekær, som har været rost af indbyggerne i Sønderby og turister, der gæster gadekærspladsen og petanquebanerne.

– Derfor har en flok indbyggere brugt en lørdag på at fælde træer og buske, der gror ind i siden på murværket, der omkranser gadekæret. Buske og træer ødelægger murværket, så store kampesten falder ud og ned i gadekæret.

– Tilbage står store områder med siv og dunhammer, der lukker store områder af gadekæret.

– Vi har tidligere forsøgt at rydde disse områder med håndkraft, men der skal maskiner til at rydde op i rodnettet og mudder.

– Vi vil gerne vide, hvornår der bliver prioriteret en oprensning af Sønderby gadekær, så vi igen kan nyde den flotte udsigt.

– Vi har taget et før og efter billede af gadekæret i forbindelse med rydning af træer og buske.

Share.

About Author

Avatar photo