Fugleskydning

Fugleskydning

FERSLEV/SKIBBY: I år lykkedes det for Kreds 57’s skydeafdeling at få genoptaget den mangeårige tradition med fugleskydning. Det har ellers ligget stille i to år på grund af corona-situationen, fortæller formand Karen Brogaard Jensen.

Lørdagen startede med morgenkaffe hos den afgående fuglekonge Klaus Hemmingsen i Vellerup.

Kirsten Svendsen fra Vellerup har også i år malet en platte. Fuglekongen får selv lov at bestemme motivet, og denne gang var det solnedgangen over isefjorden.

Platten bliver senere hængt op på væggen på skydebanen i Skibby. Pt. er der 35 styk, startede i 1984

Herefter fik fuglekongen en tur rundt i området i en flot skinnende jeep (tilhørende Hans Rasmussen, Ferslev).

Efter flaghejsning og sang startede skydningen mod fuglen, og cirka 50 skytter fandt vej til den gamle udendørsbane i Vejleby.

Resultatet blev følgende: Venstre klo blev skudt ned af Mogens Eliasen for Jette Wagner. Højre klo: Benny Jensen for Kjeld Andersen. Kronen: Marianne Jensen for Irene Darmann. Næbbet: Birthe Hansen for Erik Nielsen. Halsen: Jesper Poulø for Klaus Wagner. Halen: Karin Christensen for Grethe Foldberg. Venstre vinge: Jesper Poulø for Anni Bergmann. Højre vinge: Jim Nielsen for Hans Foldberg. Og endelig faldt brystpladen ved Gert Andersen for Kurt Jensen. Dvs. at sidstnævnte, blev den nye fuglekonge.

– Arrangementet giver et pænt overskud, så der er noget ”at arbejde med” i løbet af vintersæsonen til glæde for en masse børn. Skydeudvalget er taknemmelige for alle, der købte kort og deltog ved skydningen – og derved støtter arbejdet i foreningen, siger Karen Brogaard Jensen.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »