Flot fællesbibliotek er åbnet

0

JÆGERSPRIS: I Jægerspris er folkebibliotek, skolebibliotek og lokalhistorisk arkiv blevet samlet under samme tag. Tirsdag formiddag blev snoren til biblioteket klippet over og det nye flotte fællesbibliotek blev åbnet for læseglade borgere og lærelystne skoleelever.

Ved åbningen var der både skoleelever, biblioteksbrugere, politikere, medarbejdere med flere til stede, og den lille foyer, der leder ind til biblioteket og til idrætshallen, var fyldt godt op med mennesker.

Akkompagneret af lurblæserne fra Frederikssund Vikingerne trådte bibliotekschef Kirstine Lundsgaard op på talerstolen og bød de mange fremmødte velkommen.

Borgmester John Schmidt Andersen takkede også alle dem, der været involveret i processen, og glædede sig over endelig at få lov at se biblioteket, som det er kommet til at se ud.

– Målet er, at skolens læringscenter skal styrkes gennem et tværfagligt samarbejde med både udlån, kultur og læringsvejledning. Ønsket er, at biblioteket i Jægerspris fortsat skal udvikle sig som et attraktivt bibliotek, fortalte John Schmidt Andersen.

Efter borgmesteren talte formanden for Fritids- og Kulturudvalget.

– Indretningen, de gode rammer og placeringen sammen med idrætshallen styrker bibliotekets voksende rolle som mødested og kulturhus: et sted for dialog, debat og kulturelle tilbud, hvor man kan blive inspireret via udstillinger, mødet med andre og foredrag. Der er plads til, at borgerne kan mødes, lave læsegrupper, strikkeklubber eller blot være sammen, Jesper Wittenburg.

Inden snoren blev klippet og de mange fremmødte lukket ind i de nye bibliotekslokaler, fik også Morten Skovgaard, formand for Uddannelsesudvalget, lov at sige et par ord. 

Efter alle talerne blev den blå snor klippet over, og de mange ivrige kommende biblioteksbrugere kunne betræde de nye røde gulve og se deres nye fællesbibliotek og lokalhistoriske arkiv. 

Fotos: Steen Westh

Deltag i debatten
Share.

About Author