Fiskekonkurrence i Fjordlandet

0

Den 8.-10. oktober afvikles tolvte udgave af Fjordlandet Open, hvor alle kan deltage uanset erfaringsniveau.

FJORDLANDET: Fjordlandet Open er en fiskekonkurrence, hvor alle kan være med. Fisken, der fiskes efter, er havørreden, og deltagerne har to dage – lørdag og søndag – til at fange den længste havørred i Roskilde Fjord eller Isefjorden.

Denne udgave af Fjordlandet Open bliver drevet i et samarbejde mellem Frederikssund Kommune, #plasticinthebasket og Fishing Zealand.

Fjordlandet Open er Danmarks eneste ”catch & release” kystkonkurrence, hvilket er det engelske udtryk for ”fang og genudsæt”. 

Derfor skal man blot tage et par fotos af sin fangst samt måle længden på fisken – og så kan man genudsætte havørreden i fjorden igen. Derefter indsendes fangstbillederne til arrangørerne, hvorved fangsten indgår i konkurrencen.

Man behøver ikke at have en lang lystfiskerkarriere bag sig for at deltage. Så længe man har snøren i vandet, er der altid en chance for en flot fisk.

Flere præmier
Fredag aften mødes alle deltagere til åbningsarrangementet på Færgelundens Motel & Kursuscenter i Jægerspris. 

På kursuscenteret er der fælles spisning, der er inkluderet i deltagergebyret, samt gennemgang af reglerne for weekendens konkurrence. 

Endelig er der spændende foredrag, hvor aftenens hovedtaler er Henning Pedersen, der er skribent på Sportsfiskeren. 

Der er god mulighed for at vinde præmier. Sideløbende med fiskekonkurrencen afholdes som vanligt også en fotokonkurrence. Ligeledes arrangeres en affaldsindsamling, hvor man også kan vinde en præmie, hvis man indsender et billede af det indsamlede affald.

Man kan finde meget mere information, se regler og præmier samt tilmelde sig på konkurrencens hjemmeside: fjordlandetopen.dk – og på konkurrencens Facebook-side.

fjordlandetopen_catch&release
Deltag i debatten
Share.

About Author