Erhvervsministeren kiggede forbi

Erhvervsministeren kiggede forbi

SKULDELEV: Torsdag formiddag var erhvervsminister Morten Bødskov (S) på besøg i brugsen i Skuldelev sammen med det lokale byrådsmedlem og MF’er Hans Andersen, der er erhvervsordfører for Venstre.

Anledningen var den midlertidige støtteordning på i alt 75 millioner kroner til de mindre købmænd i små byer

Den nærmere udformning af ordningen er nu faldet på plads, således at det bliver muligt for købmænd m.v. at søge om støtte, hvis de lever op til en række kriterier, herunder at de skal være beliggende i byer med under 2.500 indbyggere og være ramt af høje energipriser.

Herudover bliver det muligt at søge om støtte til energiforbedrende tiltag så som nye kølemontre.

– Vi står i midt i en energikrise og det kan mærkes i hele landet – og især hos de mindre lokalsamfund. I mange små byer er det nemlig den lokale købmand, bager eller slagter, der er samlingspunktet. Derfor er det vigtigt, at vi styrker de små bysamfund. Nu har vi sammen med et bredt flertal i Folketinget fået lavet en god ordning, som netop giver en tiltrængt hjælpende hånd til dem, der er ramt af stigende energipriser, fortæller Erhvervsminister Morten Bødskov.

Begge puljer

Støtteordningen udmøntes i to tilskudspuljer.

Den ene pulje giver mulighed for direkte støtte til de forhøjede energiudgifte. Ansøger skal kunne dokumentere en stigning i energiudgifterne på minimum 50.000 kroner i 2022 sammenlignet med 2021.

Den anden pulje er målrettet grøn omstillingsstøtte til energibesparende tiltag.

Der ydes maksimalt 50.000 kroner i støtte pr. pulje pr. butik.

Begge puljer kan søges af samme butik.

Og det har man tænkt sig at gøre i Skuldelev, fortæller uddeler Lars Nielsen.

– Vores energiudgifter i 2022 var 200.000 kroner højere end budgetteret. Så vi vil søge om et tilskud på 50.000 kroner.

Den grønne pulje søger vi også om støtte fra; vi vil gerne udvide antallet af solceller på butikkens tag.

Andre artikler fra denne uge

Husmændene på Egholmmarken


Af Historisk Vejleder for Nationalpark ”Skjoldungernes Land”Karl-Johan Rubæk Gershøj Havnevej 9 4070 Kirke Hyllinge KIRKE HYLLINGE: Efter Reformationen i 1536,

Læs mere »

Kropsfikseret læsning


Af kulturformidler Signe Schroll Feldmeier Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med eReolen LITTERATUR: Siden 10’erne har mange danske forfattere haft et

Læs mere »