En fantastisk fodboldfest

En fantastisk fodboldfest
Foto: Patrick Holbek

Skibby bliver epicenter for en storslået fejring af EM midt i juni.

Af journalist Tomas Skov

SKIBBY: – Jeg håber og forventer en kæmpe succes med stor opbakning, der kan samle hele Hornsherred, siger købmand i Meny i Skibby, Henrik Memborg.

Han er initiativtager til et storslået arrangement i Skibby søndag 16. juni, hvor alle er inviteret til at se Danmarks første EM-kamp i fodbold mod Slovenien på storskærm. De følgende to kvalifikationskampe vil ligeledes kunne opleves på storskærmen i bymidten, og skulle de danske drenge kvalificere sig til de følgende runder, så vil man også kunne se resten af kampene på storskærmen under åben himmel.

– Vi bliver ved hele vejen til finalen, fastslår købmanden, der desværre selv er væk på en planlagt ferie under den indledende kamp.

I fodboldens tegn
I samarbejde med SIK og Skibby Aktive indledes søndag 16. juni med en stor fodboldturnering på to oppustelige fodboldbaner, hvor op til 32 tremandshold dyster mod hinanden. Denne turnering afvikles fra kl. 13-17, hvorefter Danmarks første EM-kamp vises på storskærmen kl. 18. I Skibby i øvrigt holder både Imerco, Tøjeksperten KIM og New Tweed åbent på dagen.

Henrik Memborg håber på en alkoholbevilling, så der både kan serveres fadøl og sodavand fra en opstillet bar ved storskærmen. Alternativt kan alle naturligvis købe, hvad de har behov for, i Meny på den store fodbolddag.

– Det bliver en hel søndag i fodboldens tegn, siger købmanden.

En unik begivenhed
Også formand i Skibby Aktive, Morten Kremmer, glæder sig over det brede samarbejde, der har gjort denne særlige dag mulig.

– Jeg er glad for, at vi udvider vores samarbejde med SIK. Jeg tror, det er godt for udviklingen i området, at to så relativt store foreninger arbejder sammen om at skabe aktiviteter og liv lokalt. Og jeg er spændt på, hvad vi kan finde ud af sammen i fremtiden. Aktiviteterne i bymidten i forbindelse med landskampene er et godt eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når de lokale virksomheder og butikker arbejder sammen med private frivillige, siger formanden, som sender sin tak til de lokale kræfter, der gør idé til virkelighed.

– Der går mange frivillige timer med planlægning og afvikling, og vi bliver støttet af nogle stærke kræfter i bylivet. Det er ret unikt, at det kan lade sig gøre. Jeg håber, hele byen vil støtte op om arrangementet, så byen oplever, at der er liv, og at vi kan lave endnu mere af samme slags i fremtiden, siger han.

Andre artikler fra denne uge