Donation sikrer 300 nye sheltere i vores fælles natur

0

A.P. Møller Fonden har bevilliget 16 millioner kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i statslige naturområder over hele landet. Derudover sikrer bevillingen, at 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser bliver opgraderet.

NATUREN: Det er de lyse nætters tid, og mange tager en nat i vores fælles natur i løbet af sommerferien. Fremover bliver det endnu nemmere at finde et primitivt ly for natten.

A.P. Møller Fonden har bevilliget 16 millioner kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i de statslige naturområder over hele landet. Det er tæt på en fordobling af antallet af Naturstyrelsens sheltere i vores fælles natur.

Takket være fondsbevillingen kan der opføres 250 nye små sheltere og 50 store sheltere målrettet større grupper.

Derudover vil der ske en opgradering af 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser i de statslige naturområder, hvor der for eksempel vil blive etableret flere bålsteder og muldtoiletter samt repareret eller udskiftet sheltere.

Et shelter giver god beskyttelse mod regn og vind, men stadig mulighed for at se direkte ud og nyde naturen og stjernerne.

Samtidig giver shelteret om dagen mulighed for at have en base, et sted at slå sig ned og herfra tage på opdagelse i naturen.

Stigende efterspørgsel på overnatning i naturen

Det er mere populært end nogensinde at overnatte i naturen.

Sidste år bookede mere end en kvart million danskere en overnatningsplads i de statslige naturområder landet over.

I takt med, at flere og flere ruller soveposen ud under åben himmel, stiger efterspørgslen på overnatningstilbud også.

Nat i naturen

Forventningen er, at de første nye sheltere vil stå klar til den 27. august til årets Nat i Naturen, hvor alle danskere inviteres til at opleve naturen efter mørkets frembrud – på egen hånd eller til et af de mange arrangementer på tværs af landet.

Nat i Naturen er et partnerskab mellem Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Ungdomsringen.

I 2022 er Nat i Naturen en del af projektet Nordisk Nat i Naturen, som også er støttet af A.P. Møller Fonden.

Den præcise geografiske placering af de 100 nye primitive overnatningspladser med sheltere er stadig uvis, men vil være jævnt fordelt over hele landet.

Derudover vil det være steder med stor efterspørgsel og steder, hvor der i dag ikke er et stort udbud af sheltere.

På de pladser, hvor det lokalt vurderes hensigtsmæssigt, vil der blive etableret sheltere, der er let tilgængelige for brugere med bevægelseshandicap.

Fakta: Overnatning i vores fælles natur

På nuværende tidspunkt kan man overnatte i shelter eller telt på primitive og naturskønne overnatningspladser i det statslige naturområder i hele Danmark.

En del af disse kan bookes på forhånd, men der er også mange, man spontant kan bruge efter først-til-mølle.

Man kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå sit telt eller tarp (simpel overdækning) op i mre end 275 skove med fri teltning.

Naturen

Share.

About Author

Avatar photo