De svinger leen for biodiversiteten

De svinger leen for biodiversiteten
Belønningen efter to timers arbejde med leen består af kaffe, kage og boller under solen.

SKULDELEV: Seks medlemmer af lauget var mødt op, fire garvede og to nye, som ville svinge le.

Dette forårs megen regn og varme havde fået planterne ud af skudhullerne. De hurtigt voksende rejnfang, gyldenris og brændenælde havde hurtigt bredt sig og de skulle nu have skåret dem ned, inden de skyggede for de mindre blomster. Også vild humle og korbær, ville gerne overgro og tage sollyset fra de mindre planter.

De beså sammen de to områder i Kildeskåret i Skuldelev Ås, som de plejer med vore leer. Under møverne fandt de agermåne, forglemmigej, merian og hvid okseøje. De valgte at slå mosaikslåning og kun slå møverne ned og så vidt muligt gå udenom eller slå hen over de mindre og sjældnere blomster

Det gå fremad
Lauget har nu slået i to år og arbejdet med at skære ned går meget nemmere, nu hvor de seje gamle stængler er taget bort og de langtsomt tager mere næring fra området, så de nye stængler let skæres over under deres høslæt. Og de sartere blomster, der kan lide næringsfattig jord, får bedre betingelser.

– Det er den rene fornøjelse, at se hvordan der år for år bliver flere og flere forskellige blomster og dermed også insekter, fortæller en repræsentant fra lauget.

Efter bare to timer kunne de erklære sig færdige og belønningen kunne indtages med kaffe, kage og boller i det skønne solskinsvejr ved blinkende sø med nattergalen som akkompagnement.

Lelauget slår igen i Kildeskåret 16. juni kl. 12-16.

/TS

Andre artikler fra denne uge