De gamle Venslev mord får nyt liv

0

FREDERIKSSUND: Den virkelige historie om Venslev-røverne, der myrdede, røvede og stjal fra adskillige bønder på Hornsherred, får nyt liv på de skrå brædder, når Parkteatret – Frederikssund Kommunes Egnsteater dramatiserer historien i et nyt teaterstykke til foråret.

– Det er vigtigt at fortælle de lokale historier, hvad er særligt for det her sted. Derfor er jeg stolt over, at vi til næste sæson laver ny dramatik, der hiver op i vores fortid og skaber paralleller til de problemer vi lever i nu om dage, fortæller teaterleder Karen Nielsen.

Forestillingen med titlen “Udenfor lands lov og ret” handler om, hvordan vi mennesker, dengang som nu, hellere undgår et problem i stedet for at tage nælden ved roden og forsøge at forstå hvorfor.

Forestillingen har premiere den 24. marts 2023.

Hvis man ikke kan vente så længe, kan man se Kingos skygge til september, hvor Thomas Kingo er på tapetet i Slangerup og Oppe Sundby kirke. Forestillingen handler om Kingos uægte datters søgen efter sin far, og hvordan hun, i sit forsøg på at lære sin far at kende, stifter bekendtskab med hans sange og salmer, som skildrer livet på godt og ondt.

– Vi placerer forestillingen i det rette rum, ved at inddrage kirkerummet og lade det være rammen for fortællingen. Premieren kommer til at være i Slangerup kirke hvor Thomas Kingo voksede op og var præst inden han blev biskop i Odense.

Men hvor historien ender, tør teaterlederen ikke spå om. Begge forestillinger er nemlig så nye, at blækket på manuskriptet endnu ikke er helt tør.

Teatret har tidligere opsat forestillinger, som tager deres udgangspunkt i historier fra Skibby og Jægerspris.

Share.

About Author