Borgmestre: Færdiggør Frederikssundmotorvejen

0

Helsingørmotorvejen går til Helsingør. Køge Bugt Motorvejen går til Køge. Frederikssundmotorvejen stopper brat i… Ledøje i Egedal Kommune.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Borgmestrene fra Ballerup, Egedal og Frederikssund har holdt møde med transportminister Benny Engelbrecht. Med til mødet havde de tre borgmestre et klart og tydeligt ønske; færdiggør Frederikssundmotorvejen.

Siden 2009 har borgmestre, borgere og pendlere til og fra arbejde og uddannelse ventet på en politisk afklaring i forhold til finansieringen af tredje etape af motorvejen, så den når hele vejen til Frederikssund – og dermed lever op til sit eget navn.

Ballerup, Egedal og Frederikssund tegner sig samlet for nogle af de største byudviklingsområder i hele hovedstadsområdet, og der-
med handler færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen om meget mere end blot asfalt og biler.

– Den manglende færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen er en stopklods for bolig- og erhvervsudviklingen i området. Jeg oplever dagligt frustration hos mange af borgerne over den manglende motorvej. Jeg har også talt med flere store virksomheder, der gerne vil investere heroppe, og hvor forudsætningen er meget tydelig. Motorvejen skal være færdiggjort, fortællerJohn Schmidt Andersen (V). 

Det haster
– Områdets bilister bruger knap 6.000 timer i kø hver eneste dag på strækningen fra Frederikssund til Ballerup. Det tal vil kun stige i fremtiden. De officielle prognoser forudser, at cirka 10.000 ekstra biler vil komme på vejene i fremtiden, lød et af argumenterne fra Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune.

– Det er vigtigt at få gjort motorvejen færdig. Men det er også vigtigt at få styrket den kollektive trafik, som er en del af løsningen på mange af vores klimaspørgsmål. Der er behov for en hyppigere og bedre drift på S-banen mellem Frederikssund og København. Der sker i øjeblikket en stor udvikling i vores område, og derfor er der brug for både motorvej og bedre S-togsdækning, fortæller borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen (A).

Deltag i debatten
Share.

About Author