Borgercentret er genåbnet

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Mandag den 15. juni kunne borgercentret igen slå dørene op for borgerne. Det bliver ikke helt som før nedlukningen, men borgerne kan igen blive betjent med de opgaver, som varetages af borgercentret.

I Frederikssund Kommune betyder det, at borgercentret kan løse opgaver vedrørende pas, kørekort, NemID, skat, indrejse, melde sig ledig med mere. 

Opkrævningen åbnede også  samme dag. 

– Vi har i flere måneder haft lukket i borgercentret, og vores medarbejdere har gjort deres absolut bedste for at hjælpe borgerne via telefonen. Men det er bare ikke alt, der kan løses i en telefon, eller for den sags skyld fra medarbejderens hjem, fortæller borgmester John Schmidt Andersen.

– Derfor var vi i partierne meget enige om, at borgercentret skulle åbnes hurtigst muligt, nu hvor vi har fået grønt lys fra regeringen. 

Ikke alt er som før
På grund af COVID-19 er der taget en række forholdsregler. 

Der er sat plexiglas op ved alle skranker, og der vil være adgang til håndsprit, så borgere kan afspritte deres hænder ved indgangen til Rådhuset.

For at forebygge smittespredning begrænses antallet af borgere indenfor, og der etableres et køsystem udenfor, hvor en vagt vil administrere adgangen til Rådhuset. 

Kun borgere med et ærinde på Rådhuset kan komme ind.

Selvbetjeningsmulighederne i borgercentret bliver ikke åbnet af hensyn til smitteforebyggelse. De vil blive åbnet senere afhængig af smittetrykkets udvikling. Medbetjening vil fortsat ske telefonisk, som det også er sket under nedlukningen.

Borgerne opfordres til at bestille tid, men det bliver også muligt at møde op uden tidsbestilling.

Alle unødvendige kontaktflader, eksempelvis sofaer, kaffemaskiner, blade og legetøj, er fjernet fra borgercentret.

Deltag i debatten
Share.

About Author