Bliv ”fixer” og reparér i stedet for at smide væk

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Frederikssund Klimaforening har taget initiativ til en Repair Café i Frederikssund og leder i den forbindelse efter “fixere”; folk der har hænderne skruet rigtigt på eller blot har lyst til at være med til at starte et nyt grønt initiativ i Frederikssund.

For at initiativet skal lykkes, kræver det, at man kan finde nogle frivillige til at være med, både til forarbejdet med og afviklingen af caféen. 

Virker  konceptet tiltalende og er man god til elektronik, med en symaskine eller en skruetrækker – eller bare har lyst til at deltage i et fællesskab om en Repair Café – er man velkommen til at sende en mail til mail@frederikssundklimaforening.dk.

Hvorfor en Repair Café – og hvad er det?
En af de store årsager til danskernes store CO2-udledning er vores store forbrug, Vi har virkeligt taget princippet om ’køb-og-smid væk’ til os. 

Men i takt med den grønne omstilling skal vi i højere grad til at købe kvalitet, der holder længe, genbruge og prøve af reparere, før noget smides væk.

I de seneste år er der opstået Repair Caféer i mange danske byer, og der er kommet en landsdækkende forening, Repair Café Danmark, hvis formål blandt andet er at motivere frivillige til oprettelse af lokale Repair Caféer for at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling.

En Repair Café er baseret 100 procent på frivilligt arbejde og må ikke være konkurrenceforvridende i forhold til det lokale erhvervsliv.

Foreningens ambition med en Repair Café er i første omgang at holde premiere på en lille café i forbindelse med Rejsestaldens festival for natur, klima og miljø i Jægerspris til maj. 

Deltag i debatten
Share.

About Author