Bevar vores busser

Bevar vores busser

LÆSERBREV
Af Jørgen Bech
Byrådsmedlem (V)

I denne krisetid, hvor vores privatøkonomi er stærkt presset. I en tid, hvor flere har brug for kollektiv trafik på grund af de høje brændstofpriser. I en tid, hvor klimaindsatsen har som mål at få flere til at bruge kollektiv transport, ja, der lægger kommunen såmænd op til at nedlægge en femtedel af kommunens busruter og busafgange grundet en ekstraregning, som var forventet.

Borgmesteren udtaler d. 3. januar, at ”regningen kom snarere som et chok”.

Dette kan undre, fordi de forventede prisstigninger netop var et vigtigt emne ved budgetlægningen i efteråret sidste år. Der blev derfor afsat en ”buffer” til netop prisstigninger på energi.

Det undrer også, at borgmesteren i samme artikel lægger op til at nedlægge op til 20 pct. af vores busser.

Efter min opfattelse er det en helt forkert prioritering. Besparelsen vil være katastrofal for de mange børn, unge og ældre, som hver eneste dag er afhængige af bussen for at kunne passe deres skole, deres arbejde samt fritidsinteresser.

Så chokerende nedlæggelser vil så skulle komme oveni fjernelsen af rute 319 (Vinge-Skibby).

Den blev nedlagt af det nye flertal i byrådet kort efter, at den nye borgmester var tiltrådt.

I efteråret 22 aftalte kommunen og trafikselskabet Movia busbudgettet for 2023 til ca. 25 millioner kroner. Movia meddelte dengang ikke overraskende, at prisstigninger måtte forudses.

Nu har Frederikssund Kommune så fået den forventede ekstraregning på 4,9 millioner kroner.

En ekstraudgift som ikke burde være chokerende, især ikke når enhver ved, at energiudgifterne er steget med mere end 20 pct.

Byrådet bør finde disse penge i bufferpuljen i det nuværende budget.

Der er rigelig likviditet.

Borgerne skal kunne forvente, at byrådet fastholder det nuværende serviceniveau, så man kan regne med de kendte buslinjer og busafgange.

Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »