Betalingsparkering ved Munkholmbroen

0

Det er snart slut med at parkere gratis ved Munkholmbroen,
hvis besøget i skoven eller ved stranden varer mere end en time.

HORNSHERRED: Der er kommet skilte op på den store grusparkeringsplads øst for Munkholmbroen. Lige nu er der sorte sække trukket over, for de sidste skilte mangler. Men fra uge 34, når parkeringsfirmaet kommer med de sidste, bliver der indført betalingsparkering. 

Holder man på pladsen mere end en time, koster det 35 kroner. Hidtil har det været gratis at parkere, hvis man holdt på pladsen, der ligger over for Ryegaard Ishus og hvor den nedbrændte Langtved færgekro lå.

Der bliver altså stadig tid til at spise en is eller gå en kortere tur i skoven uden at skulle betale. Og det er også gratis for kunder i ishuset eller Ryegaard Rejsestald at parkere. Ved betaling kan man få udleveret en parkeringsseddel til forruden.

Flere besøgende og mere affald
– Siden corona begyndte, har vi oplevet en markant stigning i antallet af besøgende både i skov og ved stranden, men især er antallet af lystfiskere ved broen steget rigtig meget, fortæller godsejer Johan Scheel ved Ryegaard Gods, som ejer hele området omkring den østlige side af broen.

– Og desværre smider nogle af gæsterne i stigende grad mademballage, mere eller mindre fyldte skraldesække, fiskeaffald, snører og kroge på parkeringspladsen.

Der er ikke plads til kunder
Samtidig har Ryegaard Ishus og Ryegaard Rejsestand, der begge er bortforpagtet, oplevet, at de mister kunder, der forgæves forsøger at parkere på den fyldte p-plads. – Det er jo ikke godt for omsætningen, at folk bare kører forbi. Så nu prøver vi at indføre betaling i samarbejde med et parkerings-firma, der står for det praktiske med betaling via den app, der hedder EasyPark.

– Samtidig vil vi prøve at lave lidt mere ordnede forhold på pladsen, hvor græsset og buskene omkring vil blive holdt nede. Alt i alt håber vi, at når pladsen ser pænere ud, vil færre bruge den som en losseplads, fortæller Johan Scheel.

Der vil desuden blive sat skilte op, der opfordrer gæsterne til at tage deres affald med hjem i stedet for at kaste det i naturen. Og her står også, at det ikke er tilladt at overnatte på pladsen.

Betaling via app
Det er kun inde på pladsen, det er muligt at parkere i mere end en time. Parkeringen langs vejen er fortsat maksimum en time – og altså fortsat gratis.

Betalingen for den længere parkering sker via appen EasyPark – og det er tilladt at parkere sin bil hele døgnet, men ikke at overnatte i den.

Holder man kortere tid end en time, skal man stadig registrere parkeringen på app’en – men man bliver ikke opkrævet betaling, når man afslutter parkeringen inden en time.

parkering 2
Deltag i debatten
Share.

About Author