Andersen vil udvide Nationalpark Skjoldungernes Land

Andersen vil udvide Nationalpark Skjoldungernes Land

HORNSHERRED: En udvidelse af Nationalpark Skjoldungernes Land mod Skuldelev Strand og Skuldelev Ås vil gavne Hornsherred i form af øget turisme. 

Det mener det lokale folketingsmedlem Hans Andersen (V), som med en udvidelse af nationalparken vil sætte Hornsherred tydeligere på danmarkskortet:

– Vi har så meget fantastisk natur i Hornsherred, som vi med fordel kan synliggøre mere for naturglade turister fra nær og fjern. Med en udvidelse af nationalparken til Skuldelev Strand og Skuldelev Ås, så vil vi indgå i markedsføringen af hele nationalparken, som vi styrkede på finansloven for 2019, fortæller Hans Andersen.

Som del af finansloven for 2019 tildelte regeringen og Dansk Folkeparti Nationalparken Skjoldungernes Land – og landets øvrige nationalparker – en ekstra million kroner i årsbudgettet. 

Det kan være med til at styrke naturområder og turismen omkring dem. Derfor opfordrer Hans Andersen til, at udvidelsen går sin frivillige gang:

– Det er en mulighed, som vi skal gribe i Hornsherred. Så jeg håber, at vi ad frivillighedens vej kan få inkluderet flere områder til Skjoldungernes Land, for det vil vi alle i Hornsherred bestemt drage fordel af.

– Og så vil vi jo også endnu bedre kunne fortælle historien om vikingeskibene, som netop blev fundet ved Skuldelev, lyder det fra  Hans Andersen. 

Andre artikler fra denne uge

Nyd sommeren i Fjordlandet


HORNSHERRED: Nedtællingen til sommerferien er i fuld gang. VisitFjordlandet guider til spændende børnevenlige museumsoplevelser, rundvisninger, vikingeeventyr, ferie for voksne, overnatningssteder

Læs mere »