Aftale om Røgfri Fremtid

Aftale om Røgfri Fremtid

Borgmester Carsten Rasmussen samarbejdsaftalen, som skal forhindre, at unge i Lejre Kommune begynder at ryge

LEJRE KOMMUNE: Færre unge skal begynde at ryge. Det er hovedformålet for den landsdækkende bevægelse Røgfri Fremtid, som Lejre Kommune nu er en del af. Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag initiativet, og samarbejdsaftalen med Lejre Kommune er netop underskrevet. 

Formand for Kræftens Bekæmpelse i Lejre, Lotte Mikkelsen, er særdeles tilfreds:

– Jeg er virkelig glad for, at kommune går helhjertet ind i projektet. Det er så vigtigt at undgå, at unge begynder at ryge. Det er en stor udfordring, og der er ingen enkle løsninger. Men hvis vi er mange, der arbejder sammen om målet, kan vi helt sikkert gøre en forskel.

– Derfor er det også vigtigt, at virksomheder, foreninger, skoler, kommunens politikere og ansatte og mange andre gode kræfter hver især gør, hvad de kan. Så er jeg sikker på, at indsatserne tilsammen vil have en effekt, siger Lotte Mikkelsen.

Det er netop de mange parallelle tiltag, som skal få færre unge til at gribe ud efter cigaretterne. Visionen er, at ingen unge under 18 år ryger i år 2030, og at kun fem procent af den voksne befolkning til den tid er rygere.

Tre målgrupper
Økonomiudvalget har besluttet, at Lejre Kommune til at begynde med især skal fokusere på tre målgrupper:

a) Børn og unge under 18 år i skoletiden, og unge når de er i ungdomsskole, klubtilbud, musikskole m.v.  Målet er, at børn og unge ikke ryger i skoletiden og i fritiden, mens de benytter kommunale tilbud.

b) Borgere i alle aldre, når de anvender kommunale lokaler og/eller idrætsanlæg. Målet er, at borgere ikke ryger i kommunale lokaler eller på dertil hørende matrikler.

c) Kommunens medarbejdere. Målet er, at den kommunale organisation er en røgfri arbejdsplads. 

Borgmester Carsten Rasmussen understreger, at successen skal skabes gennem dialog:

– Røgfri Fremtid handler i ét og alt om at samarbejde. Hvis vi skal indfri visionen, er det afgørende, at målgrupperne selv er med til at definere løsningerne. Derfor skal vi i dialog med kommunens børn og unge, skolerne, foreningerne, virksomhederne og alle andre, der har lyst til at sætte ind mod den livsfarlige rygning, fortæller han. 

I den kommende tid vil kommunens relevante udvalg give deres bud på, hvordan samarbejderne bedst kan etableres. 


Andre artikler fra denne uge

Cirkelrund sejr


Kultur- og havnebadet ved Tippen i Frederikssund åbner søndag 2. juni. Af journalist Tomas Skov FREDERIKSSUND KOMMUNE: Idéen om et

Læs mere »