Foredrag om Sirius-patruljen

Foredrag om Sirius-patruljen
Modelfoto: Pixarbay

SKIBBY: ”Kan du være blandt de bedste af de bedste med Sirius i 40 graders kulde?. Vil du uddannes til at begå dig i arktisk klima og gennemføre patruljering med hundeslæde, båd, fly og til fods?”

Sådan står der i en jobannonce, hvor Forsvaret søger en patruljefører ved Slædepatruljen Sirius.

Sirius har gennem 72 år gennemført overvågning og suverænitetshævdelse i det ubeboede Nordøstgrønland og ført kontrol med ekspeditioner som politimyndighed og sikret fredningsbestemmelserne i nationalparken.

”Tilpasningsevne, mentale og fysiske styrke er dit absolut stærkeste våben, når du skal omgås i Grønlands ødemark. Når du er på patrulje, er du kun af sted med din makker og hundene”, fortsætter annoncen.

Vil man høre om Siriuspatruljens hverdag i den smukke, men barske arktiske natur, så er chancen der den 9. marts, hvor Skibby Aktive for Fjordlandet har inviteret Steen Broen Møller til at fortælle om patruljetjenesten og om de enorme naturkræfter, patruljen er oppe imod.

Arrangementet, der starter med fællesspisning på Fjordlandsskolen, blok 7, er gratis for medlemmer.

Er man ikke medlem, kan man melde sig ind via hjemmesiden skibbyaktive.dk.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »