HornsRock Festival takker af med 20 års Jubilæumsfest

HornsRock Festival takker af med 20 års Jubilæumsfest

HORNSHERRED: – 20 år med HornsRock. Hvem havde troet det, da vi lavede den første festival på et par bare marker i Gerlev?, griner formand Søren Sandbjerg. Da vi fyldte fem år, syntes vi, det var helt vildt.

I pinsen kan ”Hornsherreds Hyg´ligste Havefest” fejre 20 års Jubilæum. Som egentlig skulle være fejret sidste år. Og endnu engang har der været stor søgning om at komme til at spille på den store scene.

– Det er altid svært at skulle vælge 30 bands ud blandt så mange dygtige musikere, når programmet samtidigt skal være afvekslende og for et bredt publikum, fortæller Søren Sandbjerg..

– Festivalen er jo et udstillingsvindue for, hvad der rør sig af musik i vores del af landet, og for både bands der skaber deres helt egen musik og bands der spiller copy-musik.

– På Hornsrock er der højt til loftet. Det vigtigste er, at det er superhyggeligt, og at kvaliteten af musikken er helt i top.

Programmet byder på en række nye navne og flere gengangere blandt andet. Tone Hoes, Panserhjerte, Me & Mary Jane, Silverbacks, Michaels C.V og kæmpekoret Happy Hour – alle lokalt kendte.

– Vi synes også, det er lidt sjovt at kunne åbne festivalen med bandet Gatsby, som faktisk spillede på den allerførste HornStock, som vi hed dengang, tilføjer Søren Sandbjerg.

Ringen er sluttet

– Nu har vi nået en milepæl, som ingen af os havde turdet drømme om.

– De 20 år med HornsRock har givet os mange store og mindeværdige oplevelser. HornsRock har sin helt egen stemning. Det er her, mange folk har mødtes år efter år – og flere er kommet til.

– Hjertelig tak for det, for ellers var vi aldrig blevet ved i 20 år. Vi vil gerne slutte ringen ”på toppen” samen med Guitar-Lasse, som har været med hele vejen, og skabte en af festivalens gode historier, fortæller Søren Sandbjerg.

– På den første Hornstock, stod han med sin guitar øverst på lydteknikernes stige, og mens forstærkere og andet grej blev kørt væk omkring ham, sang og spillede han det års sidste nummer, så det gjaldede ud over HornsHerredet: ”Står på en Alpetop”.

– Det er HornsRock som festival, der ”takker af”. Vi, dvs. foreningen bag, satser på fremover at lave en række mindre musikevents. Hvor vi kan tilbyde de mange bands, som har hjemme i lokalområdet, scene og spilletid i samme stil, som da det hele startede med Musiktræf på Østby Mejeri, før festivalen blev født, slutter Søren Sandbjerg.

HornsRock foregår som sædvanlig på Fjordlandsskolens arealer i Skibby.

Foreningens formand Søren Sandbjerg.

Foto: Kirsten Sandbjerg,

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »