Hvad skal du efter 9. klasse?

Hvad skal du efter 9. klasse?
Den 11. maj inviterer Skibby Aktives Erhvervsudvalg til en dag, hvor udskolingselever kan snakke med faglærte og lærlinge om håndværksfagene.

FJORDLANDET: De seneste år har vist, at håndværkere er eftertragtet arbejdskraft. Der er travlt på byggepladser og i de private hjem så ordrebøgerne er fyldte i de fleste virksomheder.

Om man skal blive håndværker handler dog ikke kun om de gode jobmuligheder. Det handler i lige så høj grad om arbejdets form og indhold. Det er et praktisk og konkret fag, hvor man kan se resultaterne af det man laver. Og det er et kreativt fag, hvor dygtige håndværkere udtænker løsninger, som er tilpasset kunders behov om det handler om økonomi, bæredygtighed, design eller andet.

– At der bliver mangel på håndværkere, er der ingen i tvivl om. Og vi vil gerne vise vores fag frem, hvor vi finder arbejdsglæder og udfordringer for hele tiden at levere et godt og tidssvarende produkt. Så vil vi også gerne slå et slag for flere piger i håndværksfagene, der i dag mange hjælpemidler, så det handler ikke kun om muskler, fortæller Jan Ib Andersen, sektionsleder i Hoffmann Teknik.

Mød de lokale virksomheder

I Skibby Aktives Erhvervsudvalg arbejder lokale virksomheder på at komme i dialog med de lokale unge på flere forskellige måder.

Det tiltag er bare et blandt flere, som handler om at bevare de gode håndværkstraditioner og den høje kvalitet, som vores område står for.

– Vi håber, at rigtig mange udskolingselever og deres forældre vil møde op, hvor vi har samlet et bredt udvalg af håndværkerfirmaer, som stiller faglærte og lærlinge til rådighed for spørgsmål, snak mv., lyder det fra Peter Schønemann, formand for Skibby Aktives Erhvervsudvalg.

Praktisk

Arrangementet finder sted på Fjordlandssoklen afdeling Skibby den 11. maj klokken 14 til 17.

Firmaer og faglighed man kan møde på dagen:

Bakkelygaard Entreprenør og anlæg kloak, fliser, anlæg og grønne områder.

Venslev Tømrer tømrer, vinduer, tage og efterisolering mm.

XL-BYG Bjergmark rådgiver og leverandør til byggeri.

Bonderupgaard Søren Find juletræsdyrkning i praksis.

Hoffmann elektriker.

Servicecenter Skibby mekaniker.

Bente Schmidt Sørensen bygningsmaler.

MKT Byg murer.

Roskilde Tekniske Skole uddannelsesforløbet.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »