Bog om broen og arkæologien

Bog om broen og arkæologien
Foto: Stine Blegvad, ROMU

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Museumsforlaget ROMU har udgivet en bog om udgravningerne i forbindelse med Kronprinsesse Marys Bro. 

FJORDLANDET: Forud for åbningen af Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord gennemførte museumsorganisationen ROMU i samarbejde med Vikingeskibsmuseet en række omfattende arkæologiske udgravninger og undersøgelser. 

 Resultatet af dette arbejde foreligger nu i en samlet form med udgivelsen ”Kronprinsesse Marys Bro og arkæologien”, som udkom den 2. marts. 

Udgivelsen er skrevet af nogle af de fagfolk, som selv deltog i udgravningerne, og den giver et detaljeret og udførligt indblik i den rige kulturhistorie, som Roskilde Fjord har været centralt placeret i siden oldtiden.

Bogudgivelsen blev markeret ved en reception på Frederikssund Museum Færgegården på udgivelsesdagen

Fakta omudgravningerne
Udgravningerne stod på i perioden fra 2014 til 2017, og afrapporteringen indtil udgangen af 2019.

De dækkede i alt et areal på 350.000 kvadratmeter, svarende til 50 fodboldbaner.

Fundene spænder over en periode på 7.500 år.

Blandt andet blev der fundet 97 grave og 268 huse fra forskellige perioder af oldtiden. 

Dertil kommer perler, værktøj, lerkar, dragtnåle, stolpehuller, spor i jordlagene og mange andre fund, som kan gøre forskerne klogere på fortiden.

 Fakta om bogen:
”Kronprinsesse Marys Bro og arkæologien” er udgivet på museumsforlaget ROMU og er på 207 sider med 139 farveillustrationer. Bogen er finansieret af Møller-Clausen Fonden. Farumgaard-Fonden og ROMU. Den kan købes i ROMUs museumsbutikker og webshop.
[/vc_column_text][vc_single_image image=”47955″ img_size=”800×400″ add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »