La Apparizione


JÆGERSPRIS: Virtual Reality kunstværk af Christian Lemmerz, genvises til og med 17. december i Kulturhuset Rejsestalden. Værket tager cirka 5 minutter.

Christian Lemmerz er en internationalt anerkendt tysk-dansk billedkunstner, uddannet ved Kunstakademiet i Carrara i Italien og Kunstakademiet i København. Lemmerz har især markeret sig inden for skulptur- og installationskunst og hans værker er blandt andet kendt for at fastholde beskueren i en blanding af skuelyst og afsky.

Det er også tilfældet i La Apparizione, som er italiensk og betyder genfærdet. Her møder beskueren Den Korsfæstede. En plaget gylden krop, løst fra korset og frit svævende i det dybeste mørke, med sår der afslører kød og blod under hudens skinnende metaloverflade. Det, der afsløres for beskueren via VR-mediets ekstreme billedlighed, er en fusion mellem den lidende Frelser og en nærmest vulgær bodybuilder. 

I dette felt mellem patos og ironi, mellem det falske og det virkelige, gennemlever Jesus Kristus døden som kropslig begivenhed.

Værket er ikke egnet for børn.

Der er gratis entré til udstillingen.  

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »