Ugens klumme af Jørgen C. Christensen

Ugens klumme af Jørgen C. Christensen

Tid til at rydde op!

Mon ikke mange som har været ufrivilligt hjemme her under nedlukningen, har fået ryddet godt og grundigt op i hjemmet, i haven, skuret og så videre. Og så burde alt jo være i sin fineste orden. Men på gader og stræder og ude i vores dejlige natur flyder det med affald, og på trods af affaldsspande og genbrugspladser som har åbent hver dag hele ugen, bliver der efterladt affald, hvor det ikke hører hjemme. Om knap en måned den 17. og 18. april har Danmarks Naturfredningsforening den årlige affaldsindsamling, og Skuldelev Bylaug har igen i år tilmeldt et arrangement lørdag d. 17. – 4. kl. 10 til 12 med start fra gadekæret. Og jeg ved også at der er andre lokale som deltager i indsamlingen. Gå ind på ”affaldsindsamlingen.dk” og se hvor der er et lokalt arrangement.

Men hvorfor skal nogen af os gå og rydde op efter andre? I Bylauget vil vi gerne starte en kampagne for, at vi rydder op efter os selv og ikke smider affald i naturen og i byen, og hvor vi nu færdes. Det kan da ikke være så svært at tage sit affald med til den nærmeste skraldespand eller med hjem, hvis der ikke er andre muligheder. Og det gælder også dem der smider dåser, tobakspakker og pizzabakker ud af bilvinduet, når man kører. Det ender tit på markerne, hvor vores husdyr går og kan komme galt afsted, når den slags ender i maven på dem. Sidder du nu med en god idé til en overskrift for sådan en kampagne, vil jeg meget gerne høre om det. Hvordan får vi folk til at tage det seriøst, at affald ikke hører til i naturen eller på byens veje? Alle gode forslag modtages med glæde. Måske kan vi starte en kampagne, der breder sig.

Og så er der efter min mening et andet sted, der trænger til en grundig oprydning. Det er på vores sociale medier, og især de lokale facebook grupper. Det sidste års tid er tonen og kommentarerne blevet ganske grove, nedladende og nogle stærkt personlige i negativ retning. Det er helt i orden at være uenige, men man kan godt holde den gode tone og udtrykke sig med respekt for hinanden, synes jeg. Og jeg ville også ønske, at vores lokale politikere ville vise større vilje til at respektere forskellige synspunkter. Der kommer for mange negative kommentarer til både lokale synspunkter, som til landspolitiske synspunkter og beslutninger. Det klæder ikke vores demokrati, at tonen bliver så negativ. Vi har store problemer i samfundet lige nu, men med en bedre og mere positiv tone i debatten og mellem mennesker, og med mere respekt for holdninger og synspunkter er jeg sikker på, vi som samfund ville nå langt videre og sikkert også have en mere positiv holdning til de tiltag som desværre er nødvendige lige nu.

Og så til sidst til det meget positive lokale nyt. I torsdags åbnede en ny flot Dagli’Brugsen i Skuldelev, der hvor den gamle kro lå. Byens borgere har været med til at finansiere byggeriet gennem Coop Growdfunding . Et kæmpe løft både for byen men også for Brugsens personale og butikkens virke. Jeg siger KÆMPE TILLYKKE til byen.

Jørgen C. Christensen:
Oldermand Skuldelev Bylaug, markedsansvarlig i Skibby Aktive, bestyrelsesmedlem i Multikulturforeningen, m.m.

 

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »