Direktør tager konsekvensen

Direktør tager konsekvensen

Af Ole Peltola
Muslingevej 7, Jægerspris
 

Fjordlandslisten tolker, at Jan Milandt har påtaget sig en væsentlig del af ansvaret for skolevæsenets store nedtur, da han nu vælger at forlade sin stilling som direktør i Frederikssund Kommune.

Jan Milandts afgang kommer efter en borger på byrådsmødet i juni spurgte ind til, hvorfor og hvem der har ansvaret for skolevæsenets elendige resultater og store nedtur.

Den seneste opgørelse viser, at kommunen er dumpet ned fra en plads som nr. 30 blandt landets 98 kommuner til nu nr. 88 i løbet af kun to år. 

Samme opgørelse viser, at fire ud af fem skoler i kommunen har “dårligere resultater end forventet”.

Uddannelsesudvalgets formand Morten Skovgaard kunne på samme byrådsmøde ikke svare konkret på, hvad der var årsag til skolevæsensets nedtur, og han svarede heller ikke på, hvem der har ansvaret.

Nu smider Jan Milandt tøjlerne i Frederikssund Kommune. En beslutning som ligner en flugt, inden ansvaret for alvor peger direkte på ham.

Nedturen for skolevæsenet startede nemlig, da han i 2013/14 lukkede daværende skolechef Anders Ramsings storstilede projekt om Folkeskolens Fornyelse Frederikssund (FFF) – et projekt som var sat i værk for at opnå en pædagogisk fornyelse via en medind-dragelse af alle interessenter i skolevæsenet.  

Efterfølgende har skoleområdet været udsat for sammenlægninger af skoledistrikter og omstruktureringer, som et svagt Uddannelsesudvalg tydeligvis ikke har evnet at gennemskue konsekvenserne af.

Derfor må Uddannelsesudvalget med formand Morten Skovgaard i spidsen også tage en væsentlig del af ansvaret for skolevæsenets nedtur.

 I Fjordlandslisten glæder vi os på skolevæsenets vegne over den mulighed for at sadle om, som direktørens afgang nu åbner for. 

Vi mener, at der skal tænkes meget anderledes, og kommunen kunne passende starte med at sikre, at der bliver ansat en ny direktør med skolefaglig baggrund.

Andre artikler fra denne uge

Åben Have i Skibby


SKIBBY: I anledning af den nationale Klimahandledag 2024, inviterer Marianne Porsborg til en havevandring og snak om, hvad man selv

Læs mere »