267 studenter på vej ud i friheden

267 studenter på vej ud i friheden

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Så mange HHX-, EUX-, STX- og
HF-studenter har Handelsgymnasiet Knord Frederikssund og Frederikssund Gymnasium udklækket i sidste uge.

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Frederikssund Gymnasium var de første til at give slip på sine 108 STX- og 39 HF-studenter, og sende dem videre ud i livet – og verden. 

Det skete fredag den 28. juni – og netop det med at være først og sidst, det kom rektor Peter Bech Sørensen ind på i sin tale. 

 – At være de første… eller at være de sidste… Der er altid et eller andet særligt over enten at være de første til at gøre noget eller at være de sidste der gør noget.  – Grunden til at jeg tager fat i det med at starte noget og at afslutte noget, at være de første og at være de sidste, skyldes at I i dag sidder og repræsenterer både en begyndelse og en afslutning. STX’erne her i salen er den sidste årgang på en gymnasiereform, som blev indført i 2005, og HF’erne er de første elever på Frederikssund Gymnasium, som bliver færdige efter den ny reform, der kom i 2017, sagde rektor blandt andet.

Vi skal lytte højere
Valg og muligheder kom rektor på Handelsgymnasiet Knord Frederikssund, Heidi Post Dam, naturligt nok også ind på i sin translokationstale til de 80 HHX-studenter lørdag den 29. juni:

 – Fremtiden venter på jer, og I skal have et godt råd med på vejen om den fremtid. På en konference hørte jeg et oplæg med en fremtidsforsker, som pegede på at for at får succes i fremtiden er det afgørende, at vi er bedre til at ”lytte højere”.

– Derudover er det vigtigt for jeres succes, at I anerkender kompleksiteten af de informationer om I dagligt oversvømmes med.

Ved begge translokationer var der en række underholdende indslag, og den fast tradition med at kaste huen op i luften skete  også på begge gymnasier. 

Borgmester John Schmidt Andersen gæstede begge gymnasier, og gav også de nye studenter lidt råd med på vejen. Han talte blandt andet om stress, og dét, at det faktisk er helt okay at begå fejl undervejs i livet – for ingen mennesker er perfekte.


[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”40008,40009,40010,40011″ img_size=”800×400 pixel”][/vc_column][/vc_row]

Andre artikler fra denne uge