På vildtjagt i Danmarkshistorien

0

Broholmeren har levet tæt sammen med fyrster og konger gennem tusindvis af år. Hunderacen er centrum for en særlig foredragsaften på Frederikssund Museum, Færgegården.

JÆGERSPRIS: Hvis man er glad for hunde, nysgerrig på historie, eller måske ligefrem begge dele, er der alle tiders chance for at få en herlig og berigende aften, når Frederikssund Museum, Færgegården, inviterer til en aften med danmarkshistorie fortalt fra en ganske usædvanlig vinkel: hunderacen broholmerens.

Den danske hunderace har før levet under andre navne i middelalderen og i antikken. Ikke desto mindre var dens udseende og opgave den samme: Jagt på fyrsternes vildt.

Netop fordi denne imponerende hund har levet tæt sammen med konger og fyrster i mindst 4.000 år, afspejler dens historie på mange måder vores civilisations historie. 

Dét er baggrunden for en anderledes og hidtil uset form for historiefortælling, når Torben Elmedal gennem broholmeren fortæller danmarkshistorie. 

I foredraget vil Torben Elmedal tage udgangspunkt i oplysningstiden/slutningen på renæssancen, der endegyldigt afsluttede parforcejagten, og hvor Frederik 7. havde disse hunde som selskabshunde. 

Foredraget den 24. oktober vil berøre områdets slotte, konger og dyrehaver og være en rejse gennem danmarkshistorien.

Deltag i debatten
Share.

About Author