Ny fritidspolitik vedtaget

0

FREDERIKSSUND KOMMUNE: Forud for vedtagelsen af den nye fritidspolitik er gået en proces, hvor kultur- og fritidslivet er blevet inddraget i politikkens tilblivelse. Det er de fire samråd: Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd, Kulturrådet i Frederikssund, Frederikssund Idrætsråd, Aftenskolernes Samråd samt Handicaprådet, der sammen med politikerne i Fritids- og Kulturudvalget og kommunens egne kulturinstitutioner har medvirket til at skabe indholdet i fritidspolitikken.

– Jeg er rigtig glad for, at et enigt Byråd nu har vedtaget fritidspolitik-
ken. Den er mere visionær end den tidligere, og baserer sig i højere grad på vores værdier og på det fællesskab og sammenhold, der skabes på tværs af kommunen i kraft af kultur-, fritids- og idrætslivet. Samtidig fremhæver den de mange tilbud og muligheder, som vi kan være stolte af i Frederikssund Kommune, fortæller borgmester John Schmidt Andersen (V).

Også formanden for Fritids- og Kulturudvalget glæder sig over den nye politik:

– Politikken er et forsøg på at favne hele fritidslivet, så alle kan se sig selv i den, uanset om man er spejder, idrætsudøver eller kulturinstitution. Politikken er inddelt i forskellige temaer, der blandt andet fokuserer på, hvordan vi samarbejder, hvad vi er gode til og på de ildsjæle, der er så vigtige for et godt foreningsliv, fortæller Jesper Wittenburg (S). 

Vidste du…
Politikken indeholder også en lang række fakta, der understreger, hvor bredt og omfangsrigt fritidslivet er i Frederikssund Kommune.

Her kan man blandt meget andet læse, at: 

Spejderne uddanner natur-ambassadører.

Aftenskolerne i kommunen har mere end 100 forskellige tilbud til kommunens borgere over 18 år.

26.667 af kommunens 45.332 borgere er medlem af en forening.

Frederikssund Bibliotekerne har i gennemsnit 221.500 besøgende hvert år.

De tre største idrætstilbud målt på andelen af 4.-10. klasser er fodbold (32 procent), svømning (17 procent) og håndbold (14 procent).

Rejsestalden, som er Danmarks mindste kulturhus, er vært for over 200 arrangementer om året.

Aftenskolerne tilbyder kreative kurser, for bedsteforældre og deres børnebørn.

67 procent af alle voksne i Frederikssund Kommune dyrker regelmæssig idræt/motion i fritiden.

Deltag i debatten
Share.

About Author