Jubelår for Skibby Aktive for Fjordlandet

0

Generalforsamlingen for Skibby Aktive for Fjordlandet lod ingen i tvivl om, at det seneste år har været fuld af initiativer og rigtig meget frivilligt arbejde for foreningens medlemmer.   

FJORDLANDET: Omsætningen på 810.000 kroner taler sit klare sprog: Det har været et særdeles aktivt år for Skibby Aktive for Fjordlandet.

Op mod broåbningen den 28. september var 140 medlemmer engageret i stort og småt omkring bogudgivelse, broåbning og den efterfølgende brofestuge.

Udgivelsen af 12.000 bøger om Hornsherreds natur blev både den største, dyreste og mest opmærksomhedsskabende begivenhed i foreningens historie. 

Naturen
Og det var ikke tilfældigt. Et af foreningens største udviklingstemaer er mere viden om og bedre adgang til Hornsherreds natur. 

Med udgangspunkt i bogen og nu den traktortrukne NATURekspres arbejder foreningen videre med at udvikle grønne initiativer såsom køreture i landskabet med natur-, kulinariske, og kulturelle oplevelser, kortlægning af stier, tursejlads på fjorden i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land, grøn weekend og andre grønne initiativer, der skal give Hornsherred et naturløft til glæde for fastboende og besøgende.   

Det grønne fokus står ikke alene. Hele ni udvalg arbejder på at fremme infrastrukturen, turisme, kulturelle aktiviteter, erhvervslivet, landsbysamarbejdet, lokal detailhandel, grønne vandrestier, udvikling af Byens Hus, og vedligeholdelse og forskønnelse af rekreative områder. 

Turistservice i en by der har det godt
Skibby Aktive for Fjordlandet er igen blevet synlig i Bymidten i Skibby. 

Her har foreningen lejet et mødelokale, der også fungerer som ubemandet turistservice. 

– Det har været vigtigt for os, at lokalet blev klar til sommerferien, fortæller formand Morten Kremmer. 

– Vi forventer nemlig en rigtig god sommersæson med mange danske turister i området. Og så synes vi,  det er rigtig godt, at de også kan få information i Skibby.

Kommer man en tur forbi, så ligger den nye turistservice i Bymidten 18. 

Mange fyldte lejemål
Der er i det hele taget masser af udvikling i området at glæde sig over. 

Selv efter Covid-19 belastningen er alle forretninger i Bymidten og næsten alle på Hovedgaden i Skibby udlejet. 

– Alligevel kan vi ikke hvile på laurbærene, skynder Morten Kremmer sig at sige. 

– Der er stadig meget, der løbende trænger til en indsats eller et nyt initiativ. Derfor har vi brug for flere hænder – og mere økonomisk støtte. 

– De penge, vi får til lokale projekter, kommer flerfoldigt retur, fordi vi tilføjer masser af frivillige timer i alle aktiviter, understreger formanden. 

En stor tak
På generalforsamlingen rettede Morten Kremmer afslutningsvist en stor tak til foreningens hårdtarbejdende bestyrelse og medlemmer og dernæst til alle de lokale aktører og erhverv, der støtter op på forskellig vis. 

Også det frugtbare samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land fik rosende ord med på vejen. 

Deltag i debatten
Share.

About Author