Golfklub og diabetesforening gentager succesen

0

JÆGERSPRIS: Frederikssund Golfklub er klar til at byde diabetes- og hjertepatienter velkommen til et seks ugers golfkursus.

Sidste år havde man stor succes med et hold fra Diabetes Foreningen. I år samarbejder man både med Diabetes- og Hjerteforeningen.

Kombinationen af fysisk aktivitet, socialt samvær og naturoplevelser er utrolig værdifuldt for folk med en kronisk sygdom. Det fik man bekræftet, da man sidste år indgik et samarbejde med den lokale diabetesforening i Frederikssund, og bød lokale diabetikere og deres pårørende velkomne på klubbens ”Golf og Diabetes-hold”.  

Det blev en stor succes, og langt de fleste af deltagerne fik oplevet, at golf kan være ekstremt vanedannende. En af dem var Annette Bested:

– Det er det bedste, jeg har gjort for mig selv i meget lang tid. Sjældent har jeg mødt så mange imødekommende mennesker, som alle står klar til at give én en god oplevelse. Når man hygger sig med andre ude i naturen, som jeg har gjort, så føles det at holde sig fysisk aktiv ikke som en sur pligt. Det har hjulpet på blodsukkeret og humøret, selv benfunktionen er blevet bedre. 

– Den gode udvikling kan også ses på badevægten, fortæller Annette Bested, der i år er af de frivillige, der står klar til at give deltagerne en god oplevelse, når de to foreninger opretter et nyt hold her til august. 

Også for folk med hjerte-kar-sygdomme
Som noget nyt har de to foreninger udvidet målgruppen til også at omfatte mennesker med hjerte-kar-sygdomme. Og det giver rigtig god mening, hvis man spørger Bente Schousboe, der er formand for Diabetesforeningen i Frederikssund. 

– Uanset om man er blevet diagnosticeret med diabetes, en hjerte-kar-sygdom eller begge dele, så er regelmæssig fysisk aktivitet af stor betydning for, hvor alvorligt sygdommene udvikler sig. For en del mennesker med disse sygdomme kan der desuden være et behov for, at man starter ud i et stille og roligt tempo. Her passer golf godt, fordi det er en sport, der nemt kan spilles på en måde, hvor alle kan være med.”  

Uanset om man har diabetes eller en hjerte-kar-sygdom, har man igen i år mulighed for at starte op sammen med sin mand, kone, ven eller lignende.     

En god sport i en corona-tid
I en tid, hvor mennesker med diabetes og hjerte-kar-sygdomme skal være ekstra påpasselige, da de har risiko for alvorlig sygdom ved smitte af coronavirus, er golf et rigtig godt bud på en motionsform. 

 – Man kan være tryg ved at komme ud hos os. Golf har jo den fordel, at det spilles udendørs, og man er ikke i tæt fysisk kontakt med andre. De få steder, hvor man kan risikere at røre ved noget, som en anden kan have rørt ved forinden, bliver flittigt sprittet af. Er der en sjælden gang et medlem, der glemmre spritten, er jeg over dem som en høg, forsikrer Jørgen Bundgaard, direktør i Frederikssund Golfklub. 

Deltag i debatten
Share.

About Author